Ny strategi giver boom hos kongrescenter

Fuglsøcentret luftfotoHOTELLER: Kursus og Konferencecenter Fuglsøcentret på Djursland er kommet stærkt igen efter sin konkurs. Sidste forår genåbnede det med ny ejer og en driftig ny direktør – det har betydet over 20 nye jobs og en voksende millionforretning. Næste år får centret et rockmuseum.

”Vi genåbnede 1. marts sidste år. Vi var tre ansatte med nul kunder og nul kroner i omsætning. Efter at have haft åbent i nu over 18 måneder, er vi 27 medarbejdere og forventer næste år at omsætte for 23 mio. kr.,” siger Peter Brinks, der blev hentet til Fuglsøcentret som ny direktør.

Inden sin konkurs i 2011 havde Fuglsøcentret ved Mols Bjerge siden 1934 været drevet af DGI. Den nye ejer er Hermod Ejendomme fra Aarhus.

”Vores historie er positiv i en branche, hvor mange har underskud. Vi er bl.a. vokset ved at tilbyde en masse nyt og udnytte centrets potentiale. Før var her nærmest kun idræt, kurser og konferencer. Vi har spredt os meget mere uden for kerneområdet med alt fra akustiske koncerter til private fester. Nu har vi op til 100 privatfester om året – vi kan have ni fester ad gangen i vores store hus med alt fra konfirmationer, bryllupper, runde fødselsdage osv. Det er blevet en god forretning. Vi har fundet noget, der manglede i markedet,” siger Peter Brinks til standby.dk – han har tidligere stået i spidsen for bl.a. Hotel Koldingfjord, Hindsgavl Slot og Hotel Fakkelgaarden, Nordtysklands største hotel.

Fuglsøcentrets to største lokaler har begge plads til 800 personer – til kurser og konferencer, men som noget af det nye også f.eks. akustiske koncerter. Lis Sørensen har netop spillet for over 500 gæster – senere kommer der koncerter bl.a. Peter AG, Sebastian og endnu en med Lis Sørensen. Hertil kommer andre arrangementer som Irish Evening, Caribbean Night, oktoberfest, Sankt Hans aften, Mortens Aften og Nytårsaften.

”Samtidig renoverer vi lokalerne og har netop bygget prøvehus bag hotellet. I alt bygges 16 huse, så når de er færdige næste sommer, disponerer hotellet over cirka 620 sengepladser mod 550 i dag,” siger Peter Brinks om ekspansionen til et ”to-cifret millionbeløb.”

Peter Brinks medgiver, at centret ligger i et ”udkantsområde,” men dog kun 40 km fra Aarhus. I sommer havde centret mange gæster på miniferier. ”Vi havde i juli 7.500 turister. Juli og august var meget travle måneder, hvor vi bl.a. lavede ca. 21.000 måltider,” siger han.

Fra oktober næste år får centret endnu en attraktion. Da åbner Danmarks Pop- og Rockmuseum i centret, hvor det kommer til at fylde 500 kvadratmeter.

Bag museet står Poul Nowack, som gennem årene har opbygget en stor samling af genstande om musik- og ungdomslivet fra 1950’erne og frem til i dag. Samlingen består af bl.a. instrumenter, guldplader, filmplakater, radioer, popblade, plader, grammofoner, spolebåndoptagere, tøj, fotos, rockplakater osv.