Rejsebranchen beretter om stadig flere krævende gæster

Ferierejsen skal gerne være perfekt, for hverdagen er presset, og så skal der kompenseres, når vi i ferien rejser til udlandet for at slappe af med familien eller for at dyrke vores interesser. Men når forventningerne er høje, lurer skuffelsen lige om hjørnet. Det mærker rejse- og hotelbranchen, som melder om flere brokkerier og klager fra kunderne, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

 

De rejsende klager mere til hotelpersonalet, til guiderne og rejsebureauerne, og brokkeriet og klagerne antager mere og mere sofistikerede former.

 

»En generel øget kravmentalitet i den velstående del af verden er en udfordring for rejsebranchen,« mener rejsebranchedirektør Rolf Forsdahl i HSH, som forbereder sine medarbejdere på, at de fremover må forvente flere krævende og klagende gæster.

 

Det er kun fantasien som sætter grænser for, hvad der bliver klaget over. Eksempelvis klagede en hotelgæst, fordi midnatssolen i det nordlige Norge skinnede lige så meget om aftenen som om dagen. En anden ville have rabat, fordi der boede så mange tyskere på hotellet.

 

Herhjemme har Pakkerejse-Ankenævnet også behandlet klager fra rejsegæster, som kan forekomme lige lovligt krævende: Bl.a. klagede et venindepar over, at busferien sydpå havde været for kedelig, fordi der deltog for mange pensionister på rejsen. Der var også sagen om den unge mand, der klagede over at have mistet sin flyrejse. Han havde været så træt og syg inden check-in i lufthavnen, at han havde forsøgt at lade en anden foretage check-in for sig, mens han selv slappede af ude foran lufthavnsbygningen.

 

Langtfra alle klager ender som klagenævnssager efter rejsens afslutning. Herhjemme kan man klage til bl.a. Pakkerejse-Ankenævnet, hvis man er utilfreds med rejsen og kræver rejsens pris helt eller delvist tilbagebetalt. Der er dog ingen mærkbare stigninger at spore i antallet af mere officielle klager, fremgår det af klagestatistikken.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen