SAS investerer i angribere uden Bendtner

sas A350-900_RRKOMMENTAR: Holdet i SAS er fyldt med målmænd og forsvarsspillere, som i en uendelighed klarer de defensive opgaver for at undgå, at modstanderne scorer, men i tirsdags blev der langt om længe investeret i angribere for hele 18 mia. kr.

Af Ejvind Olesen

Først får man forsvaret på plads. Det gjorde SAS i november i fjor. Så stabiliserer man midtbanen. Det gjorde SAS i marts med starten på en række nye europæiske ruter til fornuftige billetpriser. Ind i mellem kom der også en lidt mere aggressiv angriber på holdet, men rigtig farligt blev det aldrig.

Der vil formentlig fortsat være en masse spillen på tværs, til siden og tilbage til målmanden. Stabilisering er kodeordet. Man kan vel altid spille 0-0!

Hverken træner eller anfører har været særligt villige til at udtale sig om andet og mere end, hvad vi på forhånd godt vidste. Smukke ord i solid indpakning, men uden dynamik og uden at skræmme modstanderne en pind. Indkøbte angribere fra en fusionsklub i Singapore ved man knap nok, hvad man skal stille op med.

I går kom der så endelig fart over feltet med indkøb af angribere for 18 mia. kr. Ganske vist over en årrække, ganske vist uden en Niclas Bendtner, men nok til at en helt ny flåde af langdistancefly vil se dagens lys. Her er materialet, som nok skal være i stand til at score flere gange end konkurrenterne i det lange løb.

Ved at købe fornuftigt ind, og ikke som nærmeste modstander investerer i dyre spillere, hvoraf nogle fik skader inden de var kommet i kamp, er der skabt et godt grundlag for at nå pænt op i Superligaen, og måske en dag i Champions League.

Anføreren var glad og stolt forleden. Skeptikerne var som sædvanligt fremme med kommentarer om, at der fortsat er store mangler på holdet. Og med spørgsmål om SAS-klubben magter opgaven økonomisk. I Danmark må man aldrig være rigtig glad. Det skal helst gøre ondt et eller andet sted.

Det kan spillerne tage sig let. Blot gå ud og score. Så kommer bifaldet.