Boeing B777-flyet fra Cathay Pacific med det forkert stavede Pacific. Facebook-foto fra Cathay Pacific.

Synlig stavefejl på fly

En Boeing B777-300 fra Cathay Pacific havde været i malerhangaren på hjemmebasen i Hong Kongs lufthavn – resultatet var ikke helt fejlfrit.

For på flyet stod der efter besøget i malerhangaren nu CATHAY PACIIC – der manglede et F i Pacific.

Fejlen blev opdaget onsdag morgen, lokal tid, af flyspottere i Hong Kongs lufthavn og blandt andet delt på Facebook-gruppen Hong Kong Aviation Discussion Board.

Fejlen var sket og så var det bare at få det bedste ud af det, så Cathay Pacific bragte selv fotos på sin Facebook-side samt på Twitter, hvor der kort efter stod på engelsk: ”Oops, denne særbemaling vil ikke vare længe! Flyet er på vej tilbage til malershoppen!”

Uklart hvordan stavefjelen skete
Hvordan stavefejlen er sket vides endnu ikke, skriver avisen South China Morning Post. Til CNN siger talsperson fra Cathay: ”Vi ville ikke have gjort noget stort ud af dette, men da fotos fra flyspotterne begyndte at gå viralt, kunne vi nærmest ikke gøre andet end selv at smile af det.”

Cathay Pacific Airways, der er medlem af Oneworld-alliancen, har en af verdens største flåder af Boeing 777. Selskabet råder i øjeblikket over fire B777-200, 13 B777-300 samt 53 B777-300ER. Herudover har selskabet en ordre på 21 helt nye Boeing 777-9.

Cathay Pacific ejes af blandt andet af moderselskabet Swire Pacific, der har 35 procent af aktierne, Air China har 30 procent og Qatar Airways købte sidste år 9,6 procent af Cathay.

Flyver til Københavns Lufthavn
Cathay Pacific åbnede i øvrigt i starten af maj i år sin første rute fra Hong Kong til Skandinavien med tre ugentlige afgange på sæsonruten til Københavns Lufthavn, der slutter 26. oktober.

Ruten betjenes af en Airbus A350-900 med plads til 280 passagerer; 38 på business class, 28 på premium economy og de resterende på economy. Det er Københavns Lufthavns eneste rute betjent af Airbus’ nyeste langrutefly, A350.

Hong Kong-selskabet skal finde ud af, om ruten genoptages næste år. SAS flytter sidst i oktober sin Hong Kong-rute fra Stockholm til Københavns Lufthavn og får fem flyvninger om ugen fra København til den tidligere britiske kronkoloni.

Relaterede artikler:

Københavns Lufthavn fik første A350-rute

Kinesisk flyselskab lander agent i Skandinavien

Asien har flest af verdens største passagerruter