Turen går til Nordkorea

De 30 danskere, der i dag flyver til Nordkorea med rejseselskabet Bravo Tours som arrangør, ved, hvad de går ind til. Blandt andet må de ikke medbringe mobiltelefoner, tage billeder uden at spørge deres lokale guide, og de må ikke diskutere politik. Det skriver Berlingske Tidende.

  

Betingelserne skræmmer tilsyneladende ikke de eventyrlystne danskere. I hvert blev den 14 dage lange tur udsolgt i løbet af meget kort tid, oplyser Jens Thykier, der er produkt-direktør i det jyske rejseselskab. Og der er kun få pladser tilbage på næste afgang til februar næste år.

 

»Bravo Tours’ gæster bliver nogle af de første, der ser dette lukkede land, men vi er inviteret af de nordkoreanske myndigheder, og der er helt bestemte rammer for besøget,« som det hedder i rejseselskabets salgsmateriale.

 

»I starten havde vi en del møder med det koreanske turistagent-bureau, der står for det praktiske i landet. Ideen opstod, da vi gerne vil vise uberørte områder på jorden frem, og fordi flere gæster havde spurgt under deres rejser til Kina, om vi havde mulighed for at arrangere rejser til Nordkorea. Vores kinesiske agent arrangerer ture for de kinesiske grupper, der besøger landet, så derigennem kom vi i kontakt med de rette mennesker,« fortæller Jens Thykier.

 

Han lægger ikke skjul på, at rundrejsen i Nordkorea og de konkrete seværdigheder, der skal besøges, er forhandlet med de lokale turistmyndigheder.

 

»Det er dem, der bestemmer, hvad gæsterne må se af seværdigheder, monumenter, den demilitariserede zone, hospitaler, templer osv. Men alt det, vi oplever på kørslen imellem byerne og seværdighederne, det er jo ikke bestemt,« siger Jens Thykier.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen