900.000 blev forsinket med tog

Forsinkelserne var gældende over hele landet og ramte 900.000 af de rejsende i januar, februar og marts. Udsigten for næste kvartal er langt bedre, idet rettidigheden for DSBs tog nåede op på 91 procent, men DSB stiler fortsat efter rettidighed for mindst 92-93 procent af togene.

Aftalen mellem Trafikministeriet og DSB lyder på en rettidighed på 90 procent, og det betyder, at 90 procent af Togene højst må ankomme fem minutter efter tidspunktet i køreplanen.

Forklaringerne på de mange forsinkelser i første kvartal er mange og gode. Et godstog blev afsporet ved Slagelse og ødelagde skinnerne, som det tog en måned at reparere. Over 100 tog blev forsinketaf en nedfaldet køreledning i Glostrup  og hertil kommer påsejling af Storebæltsbroen, som stoppede togtrafikken i fem timer.

I sommermånederne er der planlagt et større sporarbejde i Sønderjylland, men det ventes ikke at betyde væsentlige forsinkelser.

BaneDanmark, der står for skinner og signaler tør ikke udstikke garantier, da det danske net er blandt de ældste og mest slidte i Europa. Udskiftningen kan ikke gennemføres hurtigere end nu, hvis man skal undgå yderligere forsinkelser.

Skrevet af

x

Læs Også

Stand By i Norge skriver

Forsinkelser i norske lufthavne – ITG sælges i stumper – Trollstigen åbnes i dag – Ejer hele Beistostølen – Ryanair fik solidt overskud – USA indbringer Airbus for WTO – 11. september effekten aftager – slut med visumpligt til Vietnam.

Åbner postkontor på vulkan

Mens postkontorer i resten af verden nedlægges på stribe, har ø-gruppen Vanuatu gjort det modsatte.

HORESTA stifter ”nattelivsforening”

Organisationen vil gøre det mere trygt at gå i byen, og sikre bedre vilkår for beværtninger med natbevilling.

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.

Mærkeordning for tilgængelighed

Turistbranchen og handicaporganisationerne har indført en særlig mærkeordning for tilgængelighed.