900.000 blev forsinket med tog

Forsinkelserne var gældende over hele landet og ramte 900.000 af de rejsende i januar, februar og marts. Udsigten for næste kvartal er langt bedre, idet rettidigheden for DSBs tog nåede op på 91 procent, men DSB stiler fortsat efter rettidighed for mindst 92-93 procent af togene.

Aftalen mellem Trafikministeriet og DSB lyder på en rettidighed på 90 procent, og det betyder, at 90 procent af Togene højst må ankomme fem minutter efter tidspunktet i køreplanen.

Forklaringerne på de mange forsinkelser i første kvartal er mange og gode. Et godstog blev afsporet ved Slagelse og ødelagde skinnerne, som det tog en måned at reparere. Over 100 tog blev forsinketaf en nedfaldet køreledning i Glostrup  og hertil kommer påsejling af Storebæltsbroen, som stoppede togtrafikken i fem timer.

I sommermånederne er der planlagt et større sporarbejde i Sønderjylland, men det ventes ikke at betyde væsentlige forsinkelser.

BaneDanmark, der står for skinner og signaler tør ikke udstikke garantier, da det danske net er blandt de ældste og mest slidte i Europa. Udskiftningen kan ikke gennemføres hurtigere end nu, hvis man skal undgå yderligere forsinkelser.

Skrevet af

x

Læs Også

Atter flyvninger til Bali

TURISME: Efter to dages lukning på grund af truende vulkanudbrud blev flytrafikken i går genoptaget. Skønsmæssigt 20.000 danskerne besøger årligt den indonesiske ø, blandt andet som led i asiatisk rundrejse.

Stand By i Norge skriver

Forsinkelser i norske lufthavne – ITG sælges i stumper – Trollstigen åbnes i dag – Ejer hele Beistostølen – Ryanair fik solidt overskud – USA indbringer Airbus for WTO – 11. september effekten aftager – slut med visumpligt til Vietnam.

Åbner postkontor på vulkan

Mens postkontorer i resten af verden nedlægges på stribe, har ø-gruppen Vanuatu gjort det modsatte.

HORESTA stifter ”nattelivsforening”

Organisationen vil gøre det mere trygt at gå i byen, og sikre bedre vilkår for beværtninger med natbevilling.

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.