900.000 blev forsinket med tog

Forsinkelserne var gældende over hele landet og ramte 900.000 af de rejsende i januar, februar og marts. Udsigten for næste kvartal er langt bedre, idet rettidigheden for DSBs tog nåede op på 91 procent, men DSB stiler fortsat efter rettidighed for mindst 92-93 procent af togene.

Aftalen mellem Trafikministeriet og DSB lyder på en rettidighed på 90 procent, og det betyder, at 90 procent af Togene højst må ankomme fem minutter efter tidspunktet i køreplanen.

Forklaringerne på de mange forsinkelser i første kvartal er mange og gode. Et godstog blev afsporet ved Slagelse og ødelagde skinnerne, som det tog en måned at reparere. Over 100 tog blev forsinketaf en nedfaldet køreledning i Glostrup  og hertil kommer påsejling af Storebæltsbroen, som stoppede togtrafikken i fem timer.

I sommermånederne er der planlagt et større sporarbejde i Sønderjylland, men det ventes ikke at betyde væsentlige forsinkelser.

BaneDanmark, der står for skinner og signaler tør ikke udstikke garantier, da det danske net er blandt de ældste og mest slidte i Europa. Udskiftningen kan ikke gennemføres hurtigere end nu, hvis man skal undgå yderligere forsinkelser.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.

Dennis er på vej som orkan i Caribien

Tropisk storm, Cindy, har ramt Den Mexicanske Golf. New Orleans blev hårdt medtaget, mens en orkan, Dennis, er på vej ude i Caribien en måned eller to før normalt.