Topdirektører blev bortvist

Årsagen til at bortvise adm. direktør, Bo Ilshøj, og underdirektør Nohmie Escalante Pedersen – ønsker hverken den nye arbejdende bestyrelsesformand, Mette Lorenzen (billedet), eller hendes mand, NHG’s ejer, Jens Beyer, at kommentere.

Nohmie Escalante kom til NHG i 1995, Bo Ilshøj året efter. Det har ikke været muligt at træffe de to bortviste for en kommentar.

Bestyrelsesformand siden i torsdags, Mette Lorenzen, tidligere direktør for Københavns største Scandic-hotel, bekræfter Take Offs oplysninger:

”De to er fratrådt med øjeblikkelig virkning. Det er ejerens beslutning – og der er selvfølgelig en god grund. NHG har netop ansat Inge Fredsholt, kongreschef i seks år i Bella Center og senest direktør for Hotel Hornbæk. Hun tiltræder i morgen, (i dag, tirsdag, red).”

Mette Lorenzen, tidligere Nauntofte, bruger nu kun sit pigenavn, Lorenzen. Hun afløste torsdag direktør for konsulentfirmaet AS3, Jørgen Uhrbrand, som bestyrelsesformand.

”ØKONOMISKE UREGELMÆSSIGHEDER”
Ejer og stifter af NHG, Jens Beyer, står bag investerings- og byggeselskabet JB Holding, som ejer NHG. Han er tidligere direktør for hotelkæden Scandics europæiske aktiviteter uden for Sverige.

Jens Beyer oplyser, at JB Holding, som bl.a. ejer NHG, har en egenkapital på 100 mio. kr. og en soliditet på 80 % – han afviser rygter om økonomiske problemer hos NHG.

Til Take Off sagde Jens Beyer i går: ”Vi skal fokusere på det positive og skabe de bedste rammer for NHG’s 35 ansatte, som knokler for deres arbejdsplads og som selvfølgelig er forvirret. Men de har fået en beskrivelse af det passerede, og har nu en vældig tro på fremtiden.”

”Jeg har aldrig i mine 27 år med ledelsesansvar været i en situation, hvor det har været nødvendigt at skride til bortvisning. Det er meget ubehageligt og drastisk, hvad der er sket, men nu må vi kigge frem,” siger Jens Beyer.

NY LEDELSE
Udover Mette Lorenzen bliver NHG’s nye daglige ledelse Inge Fredsholt som drifts- og salgsansvarlig, Martin Jensen, er ny kongreschef, samt controller Gitte Sandberg, der i år kom til NHG efter 20 år som økonomichef hos Scandic.

NHG HAR ”BLAKKET RY”
Kilder siger til Take Off, at der er ”utilfredshed i hotelbranchen med NHG, som kan være meget arrogant.”
En kilde oplyser om tilfælde, hvor NHG booker mange hotelværelser, men gider afbooke, da der ikke blev brug for værelserne.
En kilde siger, at visse ansatte hos NHG har givet det ”store selskab et lidt blakket navn, fordi de til tider har brugt noget nær gangsteragtige metoder. Det kan de slippe af sted med, fordi NHG køber mange hotelværelser, at ikke mange hoteller vil lægge sig ud med dem.”

Mette Lorenzen: ”Det ærgrer mig at høre, jeg beklager dybt; der er noget at rette op. Men jeg kan ikke kommentere, hvordan NHG blev drevet før. Jeg er meget opsat på, at NHG skal være hotelbranchens dygtigste virksomhed og en professionel partner. Ambitionsniveauet er højt.”

Fra årsskiftet bestyrer NHG hoteldelen af Danmarks største rejsekontrakt, det offentliges ca. 400.000 årlige overnatninger i ind- og udland.

NHG har eksisteret som selvstændigt selskab siden 1997, og har ifølge Jens Beyer næsten fordoblet sin omsætning hvert år. Den formidlede omsætning forventes i år at ende på 300 mio. kr.

Næste år er NHG’s største enkeltopgave en sukkersygekongres over ti dage i september i København med 17.000 deltagere – flere deltagere end København har hotelværelser til.