Endnu et analyseflop

austria-skiingTIRSDAGSKLUMME: Det er virkeligt spændende at høre om, hvem danskernes synes er mest irriterende på ski. Blot ikke når det rent faktisk er dem selv. Blandt mange meningsløse analyser er SalzburgerLands topkvalificeret.

Af Ejvind Olesen

Vi har i flere år spændt ventet på, hvem danskerne syntes var mest irriterende at være på pisterne sammen med, når de var på skiferie i SalzburgerLand.

Nu er det opklaret. Ved hjælp af Analyse Danmark, som har forstyrret 1005 danskere med et så tåbeligt spørgsmål. Det viser sig, at næst efter russerne(som i øvrigt er gode skiløbere), så danskere mest irriteret på andre danskere på skiferien.

Går vi så et skridt videre viser det sig, at danske mænd er mere irriteret på andre danske mænd, end kvindelige skiløbere er irriteret på andre kvindelige skiløbere. Nu bliver det rigtigt spændende. Hvordan ser mon mandlige skiløbere på kvindelige skiløbere? Her kunne jo komme et helt andet aspekt ind i billedet. Men, ak nej, det får vi ikke noget svar på.

Til gengæld får vi at vide, at tyskerne kommer på tredjepladsen på irritationsskalaen. Nu er der jo forskel på tyskernes færdigheder på ski, om de kommer fra Garmisch Partenkirchen eller fra Bremen. Ved after-ski drikker tyskerne nok mere øl, mens danskerne drikker Glühwein. Men det behøver vi jo ikke at blive sure over.

Russere på ferie kan alle blive enige om er irriterende på ferie. De mangler det, man i gamle dage kaldte pli (god opførsel), og da det samtidig kniber med sprogkundskaberne, skal det gå galt.

Men det behøver vi ikke at have Salzburgerland til at bruge penge på for at fortælle os.