Etik-mærkning af Spies-hoteller

Sammen med britiske Travelife vil Spies sikre, at ansatte på hotellerne har ansættelsesaftaler, minimallønninger, regulerede arbejdstider og retten til at organisere sig. Samtidig vil man have garanti for, at hotellerne ansætter lokalt, bruger lokale leverandører og markedsfører lokalt handelsliv. Endvidere skal hotellerne modvirke børnearbejde og børneprostitution.

”Travelife hjælper rejsebranchen med at indføre retningslinjer og målesystemer for bæredygtig turisme. Det er vigtigt for os, at kontrollen af forholdene udføres af Travelifes revisorer og ikke af vores ansatte”, siger direktør Jan Vendelbo.

I første omgang skal Travelife kigge på Spies’ egne produkter, nemlig Sunwing Resorts, SunGardens og Sunprime Resorts – i alt 35 hoteller. Målet er, at de kan smykke sig med Travelife-mærkningen inden udgangen af 2010.

”I år foretager vi en revision af EU-Ecolabel for vores Sunwing Resorts, da licenserne på de syv mærkede hoteller udløber. Mærkningen er den skrappeste miljøcertificering for hoteller, og vi fik den allerede i 2003. Kriterierne blev opgraderet i 2009, og derfor foretages der nu en revision for de Sunwing Resorts, som har haft mærkningen, og derudover tilføjer vi Sunwing Resort & SPA i Alcudia på Mallorca. Til efteråret skal alle Sunwing Resorts have licenserne klar”, siger Jan Vendelbo.

Spies støtter i forvejen organisationen ECPAT, som er en sammenslutning af rejearrangører, der arbejder mod børneprostitution og Spies er involveret i SOS Børnebyerne og bidrager til sociale og miljømæssige projekter på rejsemålene.

Skrevet af Flemming Juul