Europæiske fik styr på udgifterne

Dan Landt. viceadm. direktør i Europæiske.

Dan Landt. viceadm. direktør i Europæiske.

FORKSIKRING: Der var flere skader og flere flykrak, som kostede erstatninger, men alligevel fik Europæiske ERV et underskud forvandlet til et overskud på 26 mio. kr.

Europæiskes nye organisation har skåret hårdt i udgifterne i forsikringsselskabet i 2012 og med en helt ny opbygning strømlinet hele organisationen, hvilket formentlig også har betydet reduktioner i medarbejderstaben.

På trods af en stigning i skadeprocenten lykkedes det på den måde at vende et lille underskud på 100.000 kr. i 2011 til et overskud på 26 mio. kr. sidste år.

”Vi er lykkedes med første del i vores ”turnaround”, nu gælder det om at fastholde den positive udvikling,” siger viceadm. direktør Dan Landt.

Skadeforløbet har været utilfredsstilledne, som det hedder i forsikringssproget. Sagt på en anden måde: Flere flyselskaber gav op i løbet af året, og det kostede dyrt i erstatninger til både forbrugere og bureauer. Synderne i den forbindelse var Cimber Sterling, Spanair og ungarske Malev.

Der har imidlertid også været forbedret skadeforløb på en række af Europæiskes produkter på det private rejsemarked, som trækker i positiv retning.