Her er de 10 mest læste historier i 2021

STANDBY.dk havde sidste år to millioner sidevisninger. De ti mest læste artikler var for eksempel om et kommende stort nyt rejsebureau, rejsevejledninger og en milliardær, der åbner unikt hotel.

Årets produktion på STANDBY.dk var næsten 1.300 nyhedsartikler, og nyhedsarkivet rummer nu samlet over 75.000 artikler om rejse- og luftfartsbranchen. Blandt årets produktion var der 10 historier, som der var særligt mange læsere til.

Vi registrerede næsten 1,3 millioner besøg på STANDBY.dk med i alt 2,0 millioner sidevisninger fordelt på omkring 450.000 unikke brugere.

De sidevisninger er først og fremmest skabt af vores trofaste læsere af selve STANDBY.dk, men også fordi mange medier følger STANDBY.dk tæt og refererer nogle af vores historier og linker til dem – ligesom artiklerne deles via sociale medier.

Herunder følger listen over de 10 mest læste historier på STANDBY.dk i 2021. Inden gennemgangen skal det nævnes, at Kort Nyt, hvor vi bringer korte omtaler af typisk mindre nyheder, er den suverænt mest besøgte sektion på vores hjemmeside. Kort Nyt, der er tilgængelig fra forsiden, havde ved årets udgang haft 96.266 visninger.

Men her er de 10 artikler, der i 2021 var de mest læste:

1. Tidligere industriområde er blevet tysk ferieparadis (5.945 visninger)
I det tidligere Østtyskland var Tysklands i dag største kunstige sø, Geiseltalsee, et dybt hul omgivet af industri og minedrift. I dag er området et feriested med strande, søsport og vinmarker.

Læs hele historien her.

2. Danmark får stort nyt rejsebureau (5.718 visninger)
Den hollandske rejsearrangør Corendon åbner i Danmark, hvor Corendon Airlines stationerer tre fly. I Danmark ledes det nye bureau af tidligere direktør i et af Danmarks største charterbureauer.

Læs hele historien her.

3. Bravo Tours får ny stor flykabale på plads (4.727 visninger)
Konkursen hos Great Dane Airlines betød, at Bravo Tours akut skulle finde flyselskaber til 24 flyvninger i efterårsferien. De flyves nu af to danske, et italiensk, et polsk og et tjekkisk selskab.

Læs hele historien her.

4. Thailand udvider genåbning for færdigvaccinerede (3.288 visninger)
Efter Phuket genstartede i juli, genåbner Thailand fra oktober for færdigvaccinerede udenlandske turister til andre store turistmål som Bangkok, Chiang Mai, Hua Hin og Pattaya.

Læs hele historien her.

5. Udenrigsminister signalerer mulig genåbning for rejser (3.282 visninger)
Rejsevejledninger forlænges til 5. april. Men, siger udenrigsministeren: ”Med øget udrulning af vacciner, skabes gradvist grundlag for, at der kan åbnes forsigtigt for rejser, når denne forlængelse udløber.”

Læs hele historien her.

6. Badehotel klar til genåbning efter millionrenovering (3.247 visninger)
Ejeren af Hotel Nørrevang med 28 værelser ved Marielyst Strand på Falster har investeret 25 millioner kroner i en renovering af badehotellet, som der nu skal findes ny forpagter til.

Læs hele historien her.

7. LEGO-milliardær åbner unikt overnatningssted i København (3.015 visninger)
Anders Kirk Johansen fra LEGO-familien åbner den tidligere canadiske ambassade i København som unikt overnatningssted. Direktøren for Villa Canada er hentet fra københavnsk luksushotel.

Læs hele historien her.

8. Sunclass flyver verdensmestrene hjem fra Kairo (2.910 visninger)
Det danske herrelandshold fløj sammen med kollegerne fra Sverige og Norge til Kairo den 12. januar. Mandag flyver Sunclass de danske verdensmestre alene hjem sammen med VM-pokalen.

Læs hele historien her.

9. Danske rejsebureauer i nyt partnerskab (2.803 visninger)
Rejsekoncernen Sunway Group med blandt andet Ruby Rejser, Seatravel og Marathon Travel Club samt medejerskab af Bravo Tours, har købt 49 procent af Top Tours, der sidste år fik ny eneejer.

Læs hele historien her.

10. UM på vej med ændringer i rejsevejledninger (2.743 visninger)
”Den nuværende model af de danske rejsevejledninger løber til udgangen af oktober. Hvad der kommer derefter, er vi i gang med at se på,” siger chefen for Borgerservice efter kritik fra DRF’s direktør.

Læs hele historien her.

Mange artikel-emner
Udover de 10 mest læste historier, blev der også sidste år skrevet meget om nyhedskategorier som Hoteller, hvor der for eksempel var mange læsere til nyt om direktørskifter, Krydstogt, blandt omtalen af verdens største krydstogtskib, Wonder of the Seas, der får premiere i dette forår.

Andre kategorier, der også gav mange visninger, var Luftfart, Navnenyt og Rejsebureauer. Navnlig bragte STANDBY.dk mange artikler med relation til efterårets konkurs i Great Dane Airlines ligesom der var stor interesse for det nye virtuelle danske flyselskab, Airseven, som ejeren af Primo Tours-koncernen, Bjarke Hansen, står bag.

På Navnenyt var nogle af sidste års store nyheder fyringen af Jørgen Christensen som direktør for Small Danish Hotels, og da STANDBY var først med navnet på hans afløser, Finn Kræfting.

De store nyheder sidste år inden for Rejsebureauer talte for eksempel, at Sunway Group fortsatte sine opkøb og overtagelser af andre aktører, senest VisionTravel efter konkursen i USATours. Og Sunweb, Danmarks femtestørste charterarrangør, vil være tredjestørst med rejser med charter- og rutefly, sagde koncernchefen til STANDBY.dk

Turisme i Danmark og Turisme i udlandet var også sidste år kategorier, der trak mange læsere. Sidstnævnte gælder navnlig rejsemål, herunder rejsevejledninger, mens en af STANDBY’s store solonyheder sidste år var, at Tivoli her i 2022 dropper den traditionelle vintersæson.

Alt dette og meget mere er tilgængeligt i vort omfattende nyhedsarkiv.

Relaterede artikler:

Her er de 10 mest læste historier i 2020

Her er de 10 mest læste artikler i 2019

De 10 mest læste historier i 2018