Kæmpe Lars Larsen succes og uvenlig hilsen om skat

4
Lars Larsen.
Lars Larsen.

TIRSDAGSKLUMME: Den er made in Denmark. Lars Larsens succes med international golfturnering i Himmerland og over 80.000 tilskuere i løbet af ugen. Alligevel skulle en søndagsavis præges af en bittersød artikel om, hvad statskassen går glip af.

Af Ejvind Olesen

Store danske sportsbegivenheder er vi ikke forvænt med. Dygtige idrætsorganisationer prøver med held, når de kan magte det, og når vi har et anlæg, som kan rumme begivenheden.

Ind imellem dukker så private initiativtagere op. En sådan er Lars Larsen, som for andet år i træk i den forløbne uge stod bag Made in Denmark, golfturneringen i Himmerland, som med afslutningen i weekenden nåede op på 84.000 tilskuere. Et i sig selv fantastisk tal til en turnering på dansk jord.

Men vi lever jo ikke for ingenting i Jantelovens land. Søndag dukkede en artikel op i Jyllands-Posten, hvor en professor, Jan Pedersen fra Aarhus Universitet, gjorde opmærksom på, ”at når en ikke herboende sportsudøver vinder præmiepenge får Skat intet. Årligt går den danske stat glip af millionbeløb.”

Lidt senere i samme artikel kommer så den første medløber, Dennis Flytkjær fra Dansk Folkeparti. ”Vi skal have styr på det her område, for lige nu er den danske stat taber,” siger han.

I forvejen er det i golfmæssigt henseende småpenge, der kan tjenes i præmiesum i en dansk golfturnering. Derfor er de helt store navne heller ikke med. Skulle de så oven i købet betale skat til den dansk stat, kunne de lynhurtigt finde andre og mere givtige greens at gå rundt på.

I forvejen fik de ingen startpenge på Himmerlandsbanen. Det er Lars Larsen imod, for så ville der bliver endnu mindre til vinderne.

Hvordan i alverden vil man bære sig ad? Efter sigende fik Serena Williams en mio.kr. for at spille opvisning i Messecenter Herning i vinter. Hvor stor en procentdel skal hun aflevere? Hun vil i hvert fald ikke aflevere noget som helst, og skatten skal så betales af arrangørerne – og igen af billetpriserne.

I november skal hun igen spille i Herning mod Caroline Wozniacki, så bliver de to om at betale til Skat. Det batter noget. Glæd jer.

Når Ronaldo spiller mod Danmark i Parken for Portugal mod Danmark, skal han så betale skat af det beløb portugiserne betaler ham, hvis de vinder? Det er jo præmiepenge tjent i Danmark. Og mig bekendt er han ikke herboende.

Heldigvis aflives det hele indtil videre. Men det skal nok komme op igen. Det er skatteminister Karsten Lauritzen (V) som fastslår: ”Jeg har ikke planer om at ændre på gældende regler.”

Tak for det. På vegne af Sport Event Danmark og det danske folk, som ellers kommer til at betale.

Resultatet af en sådan skat vil på det nærmeste rydde Danmark for besøg af internationale sportsstjerner – og af danske sportsstjerner bosiddende i udlandet.

I hvert fald, hvis de skulle betale skatten af en præmiesum!

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

4 Comments on "Kæmpe Lars Larsen succes og uvenlig hilsen om skat"

Notify of
avatar
Otto
Otto

Det er naturligvis lettere at tiltrække sportsudøvere, flyselskaber og andre, hvis de ikke skal betale skat.

peter g
peter g

Trist at superstars der tjener langt mere end den almindelige arbejdende borger, ovenikoebet ikke skal betale skat af penge tjent i landet.
Forstaar godt at det er en ulige balancegang for at kunne faa et arrangement til fungere oekonomisk, hvis man ikke har de store “stjerner” der i de fleste tilfaelde bor i skattely.
Men det er jo en realitet inden for al showbusiness – “And there is no Business like it”
Men alligevel…!

Chris Kraft-Christensen

Danmark er et underligt lille land, hvor misundelsen stortrives.
Det kommer fra en professor og DF’er, de to herre burde have et lidt større skonummer!
Tænk at kunne TÆNKE så småt…

John Tobiesen
John Tobiesen

Det siger sig selv, at udøvere der ikke er skattemæssigt hjemhørende i Danmark, ikke skal betale deres skat her.

Husk på at når en udøver, der er skattemæssig hjemhørende i Danmark vinder en stor gevinst i udlandet, så er det Danmark, der har beskatningsretten.

Det glemte JP vist at fortælle.

wpDiscuz