Københavns Lufthavn forsvarer overkurs

Jesper Boas’ foto af Global Exchanges valutakurser forleden i Københavns Lufthavn.

TURISME: Københavns Lufthavn accepterer, at Global Exchange tager overkurs på op 11,5 pct. ved valutaveksling.

”Standby.dks artikel i fredags (om forskel på vekselkurser i Københavns Lufthavn) skabte et skævt billede,” siger Københavns Lufthavns pressechef, Kasper Hyllested, til standby.dk og tilføjer: ”Vores strategi sikrer konkurrence. Det er derfor, vi har både Danske Bank og Global Exchange – ligesom vi har adskillige ATM’s, der drives af C. Euronet.

Vi dikterer ikke priserne i de enkelte valutaudsalg, men vores kontrakter har alle et loft over priserne.

Danske Bank har samme prisniveau i Københavns Lufthavn som i deres filialer i Storkøbenhavn. Her tages et engangsgebyr på 40 kr. oven i den aktuelle kurs. Global Exchange har et loft på 11,5 pct. i forhold til de officielle kurser, men har intet engangsgebyr.”

Derudover stiller Københavns Lufthavn skrappe krav om, at alle priser skal annonceres klart og tydeligt, ligesom kurserne fra Nationalbanken også skal fremgå. Det gør det tydeligt for kunderne, hvad det koster – og om det f.eks. bedst kan betale sig at veksle sin rejsevaluta hos den ene eller anden udbyder.”

Artiklen i standby.dk i fredags kom efter adm. direktør for det store danske krydstogtrejsebureau Bella Vista Travel, Jesper Boas Smith sagde til standby.dk: ”Det er bondefangeri – og hvis Københavns Lufthavn vender det blinde øje til, er det uetisk.”

Jesper Boas Smith blev meget overrasket over forskellen på valutakurser hos to konkurrerende aktører i Københavns Lufthavn.

Det kan altid betale sig at se sig for, også inden der f.eks. veksles valuta i Københavns Lufthavn. Her var der forleden op til 10 pct. forskel mellem valutakurserne hos Danske Bank og valutafirmaet Global Exchange, der var klart dyrene end den store bank.

Jesper Boas Smith kunne knap tro sine øjne, da han forleden var i Københavns Lufthavn – og så forskellen på valutakurserne mellem Danske Bank og Global, der også har valutakontor i lufthavnen.

Her solgte f.eks. Danske Bank britiske pund for 8,92 kr. og købte samme dag valutaen for 8,58 kr. Omvendt krævede Global Exchange 9,73 kr. for et solgt britisk pund – men ville kun betale 7,74 kr. for et britisk pund.

Nationalbankens officielle kurs på euro denne dag var 7,43 kr. Hos Danske Bank kostede en euro denne dag 7,56 kr., mens banken samme dag købte valutaen for 7,33 kr. Global solgte denne dag en euro for 7,99 kr. og købte en euro for 6,58 kr.

Og når det gælder USA-dollars, så solgte Danske Bank denne dag en dollar for 7,17 kr. – og købte valutaen for 6,87 kr. Omvendt solgte Global Exchange samme dag en USA-dollar for 7,92 kr. og køber den for 6,02 kr.