Madanmelder har dom for sjusk

I 2002 blev Søren Frank tvunget til at betale 50.000 kr. plus sagsomkostninger til et cognacfirma, efter at Østre Landsret havde fastslået, at Søren Frank i bog om cognac bragte ukorrekte oplysninger.

 

Oplysningerne kommer, efter at DRs 21 Søndag i begyndelsen af juli afslørede, at Søren Frank både havde løjet og bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med en negativ madanmeldelse af restaurant Jasmin i Charlottenlund nord for København.

 

Berlingske har erkendt de kritisable forhold og givet madanmelderen en kraftig irettesættelse.

 

Men det er ikke første gang, Søren Frank viderebringer ukorrekte oplysninger. I den tidligere sag havde Søren Frank skrevet ukorrekte og ufordelagtige oplysninger om firmaet Cognac Ferrand i sin cognac-bog. Det franske cognacfirma hævdede efterfølgende, at fejlene havde skadet salget af firmaets cognac. Cognac Ferrand trak Berlingskes madanmelder gennem hele det danske retssystem og fik Søren Frank dømt i byretten.

 

Sagen gik til Østre Landsret og endte med forlig, hvor Søren Frank og forlaget bag bogen måtte betale 50.000 kr. til cognacfirmaet; plus 90.000 kr. i sagsomkostninger.

 

På Berlingske har sagen fået den konsekvens, at madanmeldelserne fremover skal vurderes af en overordnet redaktør i de tilfælde, hvor anmelderne giver restauranterne bundkarakter.

 

”Søren Frank er en af Danmarks mest magtfulde anmeldere,” siger Katia Østergaard, adm. direktør for Horesta. Horestas ledergruppe eller bestyrelse lavede dog ikke happening ved at spise på restaurant Jasmin efter anmeldelsen.

 

Horesta opfordrer – optimistisk – aviserne til at lade restauranterne gennemlæse anmeldelserne.

 

I øvrigt afviser Tivoli-chef, at Robbie Williams er blevet syg på Nimb – kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen endte også onsdag med en ny glad smiley til restauranten.

 

Hanne Provstgaard Lassen, Tivolis nye underdirektør for forlystelseshavens ”finere restauranter,” siger til Ekstra Bladet:

”Jeg har gået rundt i dag med fødevaremyndighederne. Og de havde ingen anmærkninger,” siger hun. Hun kom i al stilhed for nylig til Tivoli efter at have været adm. direktør for 5-stjernede Angleterre.

 

Hun siger til Ekstra Bladet, at det er ”uheldigt” at ubetænksomme Nimb-medarbejde videregiver rygter om, at Robbie Williams er på stoffer, antabus og beruset – og at de dermed ikke var briefet at Tivoli om at klappe i.

 
Den foreløbige rapport, Ekstra Bladet har fået en kopi af fra Tivoli, fremgår det, at ‘det kan ikke påvises, at det aktuelle måltid er årsag til forgiftning (af Robbie Williams/red.)’ Fødevarestyrelsen har gennemgået de procedurer, der er på Nimb Bar’N’Grill – og har godkendt, at alt foregår efter bogen. Derfor har stedet nu også fået fornyet sin glade smiley.

 

Fødevarestyrelsen vurderer ikke, at den hummer, Robbie Williams angiveligt har spist på stedet, kan være årsag til en forgiftning – der er simpelthen gået for kort tid fra måltidet er spist til sangstjernen blev syg.

 

Robbie Williams’ angivelige maveonde fra Nimb-restauranten kostede angiveligt 40.000 Take That-fans koncerten.

 

Skrevet af redaktionen