Rejseportaler dropper aske-gebyrer

Flere rejseportaler øjnede mulighed for at tjene penge ved at kræve et såkaldt ”håndteringsgebyr” på op til 300 kr., hvis forbrugerne ville have penge tilbage for ubrugte flybilletter, skriver Ekstra Bladet i dag, fredag.

 

Men det går ikke, sagde Forbrugerrådet. Det skal ikke koste forbrugeren penge at få penge tilbage for en billet, når flyet er aflyst. Den kritik blev bakket op af Danmarks Rejsebureau Forening – og siden begyndte flere rejseportaler at rette ind.

 

Rejseportalen Supersaver har tidligere opkrævet gebyrer for at refundere flybilletter, men efter aftale med DRF har firmaet nu fjernet gebyret, oplyser Jan Hjørne-Larsen, marketing manager i firmaet.

 

Flere andre rejseportaler vælger nu at følge trop og droppe gebyret.
Bookingportalen Travellink har også hidtil opkrævet et såkaldt håndteringsgebyr på 200 kr. per billet, der skulle refunderes pga. den askeskyen. Indtil denne uge fastholdt Travellink gebyret, men efter pres fra DRF, trækkes gebyret nu tilbage, oplyser landechef Torben Nygaard.
 
I lørdags fortalte Ralph Axelson, direktør for rejseportalen Seat24, til Berlingske Business, at firmaet fjernede aske-gebyret på 295 kr. Ralph Axelson lovede, at kunderne får gebyret tilbage, hvis de allerede havde betalt det. Men det viser sig nu, at det tilbud kun gælder kunder, der selv henvender sig til Seat24.

 

Ekstra Bladet har de seneste uger fået mange henvendelser fra forbrugere, der er harme over, at de skal betale gebyrer for en vare, der aldrig har brugt.

 

”Det er noget forbandet svineri, at vi ikke får alle vores penge tilbage, når nu flyselskabet refunderer den fulde billetpris, ”siger Mathias Gorm Jensen, der havde købt to flybilletter til USA, men måtte betale gebyrer for at få sine penge retur.

 

Mads Mølgaard Braüner, jurist i Forbrugerrådet, står fast på, at det er uacceptabelt, hvis forbrugerne skal betale et gebyr ved refusion af flybilletter: ”Reglerne er klare: Man skal have det fulde beløb tilbage. Kan man ikke få det, bør man klage til Forbrugerklagenævnet.”

 

Skrevet af Henrik Baumgarten