Scandic giver bæredygtighedspris på 100.000 kr. til studerende

Scandic indstiftede sin Sustainability Fund i 2009 for herigennem at kunne støtte initiativer og projekter, der aktivt bidrager til en bæredygtig samfundsudvikling. De studerendes projekt har fokus på at skabe løsninger, der skal gøre Nordeuropas største festival, Roskilde Festival, mere bæredygtig.

 

Ved prisoverrækkelsen på Scandics hovedkontor i København, deltog studerende fra Polyteknisk Forening på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) samt universitetsdirektør Claus Nielsen og bachelordekan Martin Vigild.
Tilstede var også repræsentanter fra Roskilde Festival og Scandic, heriblandt Jens Mathiesen, adm. direktør for hotelkæden i Danmark, samt kædens CSR-ansvarlige i Danmark og Norden, Anette Larsen.

 

De ingeniørstuderende fra DTU vil teste deres opfindelser og praktiske løsninger i det hårdeste miljø, man kan forestille sig, på Roskilde Festival. De vil sætte deres praktiske løsninger i værk i den største midlertidige by i Nordeuropa, hvor 130.000 mennesker behøver vand, mad og tag over hovedet.

 

”Jeg er glad for, at Scandic belønner de DTU-studerendes engagement. Med pengene vil de studerende lave en fond, der både vil komme andre studerende og i sidste ende samfundet til gode,” siger Martin Vigild, dekan på DTU og tilføjer:

”For at komme fremtidens miljømæssige udfordringer i møde, er det vigtigt, at der bliver tænkt i bæredygtige løsninger – både på DTU, men også mere generelt i det danske samfund. Derfor er jeg meget tilfreds med, at vores studerende allerede i løbet af uddannelsen udviser entreprenørskab.”

 

”Vi modtog, som året før rigtig mange spændende ansøgninger, og jeg glæder mig over, at vi igen valgte at støtte et bæredygtighedsprojekt indsendt af en gruppe studerende,” siger Jens Mathiesen, adm. direktør Scandic Danmark, og fortsætter:

 

"Vi kan konstatere, at der på de forskellige uddannelses institutioner fødes mange spændende og innovative ideer og projekter, med fokus på løsninger, som skal bidrage til et mere bæredygtigt samfund. På denne baggrund blev også dette års projekt valgt. Vi fandt, at det var et både håndgribeligt og praktisk projekt, udviklet til et miljø, som på mange måder ligner hotelverdenen. På Roskilde Festival spiller parametre som vand, mad og tag over hovedet en central rolle, som det ligeledes er tilfældet i hotelverdenen, og jeg er overbevist om, at Scandic vil kunne drage stor nytte af projektet.”

 

Scandic stiftede i 2009 sin bæredygtighedsfond for at støtte initiativer og projekter, der aktivt bidrager til en bæredygtig samfundsudvikling.

 

Fonden indsamler hvert år op mod 100.000 euro, og midlerne kommer fra salget af Scandics eget vand, hvor 1 kr. per solgt vandflaske bliver doneret til fonden.

 

Skrevet af redaktionen