Ingen hjælp til voldtagne danske turister

”Jeg er chokeret over, at danskere stadig rejser til USA, Australien eller Fiji og tror, at det gule kort dækker sygdom og hjemrejse. Det kan koste kassen,” siger operationel chef for den offentlige sygesikring i SOS International, Dan Petersen, til TurenGaarTil.dk



SOS International kan kun henvise til danske ambassader eller konsulater i de lande, hvor danskeren er kommet galt af sted.



Men Udenrigsministeriet har ingen penge til at betale danske statsborgeres sygehusophold eller hjemtransport, fastslår souschef i Udenrigsministeriets Borgerservice, Ole Neustrup.



Ministeriet kan kun kontakte familie og venner i Danmark og opfordre dem til at sende penge til den uheldige.



Ole Neustrup siger, at der har været sager, hvor unge danske kvinder er blevet voldtaget og hospitalsindlagt – og ikke haft en rejseforsikring:



”Det har naturligvis været ubehageligt for de unge piger, at de også skulle kæmpe med den slags problemer (forsikringsmæssige og økonomiske, red.) oveni. Men i sidste ende er det folk selv, som må træffe et valg og tage konsekvensen af det. Rejser man uden forsikring, hænger man på regningen,” siger Ole Neustrup til tgt.dk



De fleste rejsebureauer gør i brochurer og ved salg af billetter opmærksom på, at de danske rejsesygesikringsregler blev dramatisk ændret 1. januar.



Siden årsskiftet dækker den danske rejsesygesikring ikke mere lægebehandling eller sygehusophold i bl.a. Egypten, Israel, Kroatien, Tunesien og Tyrkiet. Ligeledes forsvandt lægeordineret hjemtransport på det offentliges regning fra en lang række lande.

Skrevet af