Gouda Rejseforsikring anbefaler unge rejsende at forholde sig til aktiviteter, man gerne vil på udlandsrejsen. Arkivfoto: Flora M. Baumgarten.

Mange unge har utryghed med på rejsen

Når danske unge vender hjem fra en rejse, er rygsækken ikke kun pakket med oplevelser og nye venskaber. For mange påvirker utryghed rejsen, viser ny undersøgelse for Gouda Rejseforsikring.

Udlængsel og nysgerrighed på at møde andre kulturer får hvert år tusindvis af unge til at søge nye oplevelser i udlandet. Men hvor det for de fleste unge ender med store oplevelser og gode erfaringer, så bliver en følelse af utryghed også en del af turen for mange.

Det viser ny undersøgelse med over 1.000 deltagere, som analyseinstituttet YouGov har foretaget for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige.

Her svarer fire ud af ti danskere mellem 18 og 29 år, at de har følt sig utrygge under en rejse de seneste tre år.

Det er bekymrende, siger fagchef i Gouda Rejseforsikring, Louise Hertzum Andersen: “Det at være ung er kendetegnet ved at være åben og nysgerrig. Men samtidig åbner det også op for sårbarhed, og derfor ærgrer det mig, at mange skal opleve utryghed på rejser til udlandet.”

Gode råd fra sikkerhedsfirma
Emilie Toppenberg fra sikkerhedsfirmaet Guardian Security Risk Management, der blandt andet specialiserer sig i at rådgive firmaer og private i forbindelse med udlandsrejser, siger i pressemeddelelsen: ”Vi vil gerne være med til at skabe forudsætninger for, at det kan lade sig gøre at rejse ud på eventyr.”

Der er flere ting, man selv kan gøre for at være godt klædt på til udlandsrejsen, lyder det fra Gouda. Man kan forberede sig på turen ved at sætte sig godt ind i de lokale kulturer, normer og love på rejsedestinationen, ligesom man kan læse Udenrigsministeriets rejsevejledninger samt læse internationale eller lokale nyheder om rejsedestinationen.

”Ud over at forberede sig godt, så anbefaler vi også, at man forholder sig til de aktiviteter, som man gerne vil på rejsen. Det kan være hvilket hotel man vælger, hvordan man færdes i byen, om man bestiller en taxi via hotellet eller tager offentlig transport.

Vi anbefaler, at man tager stilling, så man ikke bliver i tvivl, når man for eksempel ankommer til en fremmed lufthavn og ikke ved, hvordan man skal komme videre til sit hotel,” siger Emilie Toppenberg.

Derudover anbefaler Guardian Security, at man har god kommunikationsstrategi med nogen derhjemme. En forælder, en pårørende eller en god ven, som man i løbet af rejsen kan sende en besked om, at man er kommet godt frem eller godt retur på hotellet efter en dag ude på aktiviteter. Det er også fordelagtigt, at man kan huske et vigtigt telefonnummer, hvis mobilen løbet tør for strøm eller bliver stjålet, lyder det.

 

Relaterede artikler:

Alle 13 unge danskere i busulykke havde rejseforsikring

Danskernes rejsevaner påvirkes uens af økonomien

Stor vækst i salg af rejseforsikringer til backpackere