Danmarks visumpolitik giver rutsjetur for rejsebranchen

Danmarks Rejsebureau Forenings kritik af Danmarks restriktive visumpolitik, førte i 2008/09 til ”fornuftige tiltag fra udlændingemyndighederne med at forbedre visumadgangen. Desværre har det gode samarbejde med myndighederne ikke givet flere visumpligtige turister til Danmark,” hedder det fra DRF som tilføjer:



”Den restriktive visumpolitik giver Danmark et dårligt omdømme, og har med finanskrisen og landets høje prisniveau sendt dansk turisme på sin værste rutsjetur. Det er nødvendigt at regeringen tager situationen yderst alvorligt og snarest indfører lempelige regler.”



”Den danske udlændingepolitik har bl.a. urimelige krav til visumansøgeres dokumentation og lang sagsbehandlingstid. Konsekvensen af den førte politik har været, at Danmark de seneste 5-7 år på turismeområdet ikke har fået den vækst, som kendetegner resten af Europa. Flere organisationer estimerer, at den førte politik årligt koste milliarder i ekstra-omsætning i dansk turisme,” lyder det fra DRF.



”Danmark fremstår som et lukket land. En del udenlandske turister føler sig ikke velkomne eller ønskede, hvilket er med til, at de vælger andre destinationer,” siger Lars Thykier, direktør i DRF.



”Der er sket positive tiltag. På forsøgsbasis er visumreglerne for Indien, Ukraine og Kina, nogle af verdens hurtigst voksende ”outbound” rejsemarkeder, gjort mere smidige. Men DRF mangler politisk opbakning til at afskaffe ”landegruppeinddelingen” – den er med til at afgøre, om en ansøger kan få turistvisum. Den er rigtig dårlig reklame for Danmark ved at omtale turister fra visse lande som problematiske, fordi de menes at udgøre en flygtninge- eller indvandringsrisiko. DRF ønsker inddelingen afskaffet til fordel for en individuel bedømmelse af visumansøgere,” står der bl.a. i DRF’s lange pressemeddelelse.

Skrevet af