Sterling dropper provision til rejsebureauer

”Vi har givet en procentkommission til rejsebureauerne, men også taget gebyr for at booke via vor hjemmeside. Nu dropper vi provisionen, men fjerner også gebyret,” siger Sterlings kommercielle direktør, Stefan Vilner, til Take Off, og tilføjer:



”Vi håber dette giver bureauerne bedre bookingbetingelser. F.eks. kan de gebyrfrit aflyse Sterling-billetter op til 48 timer før afgang. Men vi skal nok være fleksible, hvis det er tættere end 48 timer før afgang.”



Rejsebureauerne kan booke Sterling via agent-hjemmesiden – eller reservationssystemet Amadeus.

”Vi får kontakt med stadig flere bureauer, den største vækst kommer lige nu Tyskland, England, Italien og Frankrig. Det er naturligt nok, for vi er allerede godt dækket af nordiske bureauer,” siger Vilner.



Sterling har siden foråret været i det største reservationssystem i Norden, Amadeus. Det har givet øget omsætning.

Derfor, siger Stefan Vilner, taler Sterling nu med to af de andre, Sabre og Galileo. ”Vi bliver nok enige, det skal være samme model som med Amadeus, hvor vi ikke betaler klik-fee til reservationssystemerne,” siger han.



Europas fjerdestørste lavprisselskab vil også gerne have en bid af den kage, der nu forhandles om: det offentlige Danmarks samlede indkøb af flybilletter for ca. 250 mio. kr. om året. Det offentlige samordner denne kontrakt via sin indkøbsforening, Statens og Kommunernes Indkøbs Service, SKI.



”Vor adm. direktør, Almar Örn Hilmarsson, og jeg har været til møde med SKI, som bestemt er opmærksom på de markante besparelser, Sterling kan tilbyde,” siger Stefan Vilner.



Om kaosset i Københavns Lufthavn, hvor Sterling er næststørste kunde efter SAS, siger Stefan Vilner:

”Der kommer et efterspil med regninger til lufthavnen pga. store forsinkelser. Vi fik nogle gange ikke al bagage med flyet, fordi lufthavnens bagagesystem brød sammen. Det gav ekstraudgift til os at efterlevere bagage på destinationerne til passagererne. Hvor meget vil kræve fra lufthavnen, har vi endnu ingen opgjort,” siger Vilner.



Der har været talt om nye Sterling-ruter fra Billund, men Stefan Vilner siger, at der ikke er nogen på vej. Seneste trafiknyt er, at Sterling fra september vil flyve tre gange ugentligt fra København til Krakow i Polen.



Sterling ejes af Icelandairs moderselskab, FL Group. Under FL Group findes også Loftleidir Icelandic, som netop har købt foreløbig halvdelen af aktierne i Letlands største charterselskab, Latcharter.

Latcharter, der har to Airbus A320’ere, havde sidste år 100.000 passagerer. Ifølge aftalen køber Loftleidir senere resten af aktierne i charterselskabet.



I Baltikum-regionen ejer FL Group bl.a. 10 % af aktierne i selve Finnair.



HB

Skrevet af