HOTELLER: Et af Danmarks mest berømte 5-stjernede hoteller er i gang med omfattende millionopdatering af alle 260 værelser, lobby, restauranter og barer samt området til møder og arrangementer.
Renoveringen af Radisson Blu Royal Hotel i København skal give gæsteoplevelser i verdensklasse, hedder det. Hotellet åbnede i 1960 som SAS Royal Hotel – arkitekten var berømte Arne Jacobsen.
Radisson Blu Royal Hotel i København regnes for et af Arne Jacobsen mesterværker, han designede hotellet fra yderst til inderst: fra facaden til badeværelserne og fra bestikket i restauranten og de berømte stole, Ægget, Svanen og Dråben.
Bygningen tæt på Tivoli var indtil 1969 med sine næsten 70 meter landets højeste – og blev kaldt Danmarks første ’skyskraber’.
”Med den igangværende renovering vil vi genoplive den ikoniske atmosfære ved Arne Jacobsens design ved omhyggeligt at ære hotellets arv og modernisere for at leve op til vores gæsters forventninger,” siger hotellets nuværende direktør, irske Brian Gleeson.
Radisson Blu Royal Hotel har ti konferencelokaler – alle opkaldt efter Arne Jacobsens designklassikere.
Efter SAS i 2009 solgte sine aktier i Radisson Hotel ejes Radisson Blu Royal Hotel i dag af hotelgruppen Rezidor, der snart har 500 hoteller i Europa, Mellemøsten og Afrika. Sidste år købte kinesiske HAN Tourism Group den amerikanske hotelkæde Rezidor Hotel Group, der har 43.700 medarbejdere og hovedkontor i Bruxelles.
Ét værelse på Radisson Blu Royal Hotel forbliver uberørt af renoveringen, der forventes afsluttet i sommeren næste år: det ikoniske værelse 606 på sjette etage. Det bevares nøjagtigt, som det blev designet af Arne Jacobsen.
Radisson Blu Royal Hotel åbnede 1. juli 1960. Dengang var kun tre af etagerne klar, hele hotellet stod dog færdigt sidst på året i 1960.
Royal-hotellets første direktør – gennem 26 år – var schweiziske Alberto Kappenberger, der bad Arne Jacobsen designe hotellet.
Selv om hotellet i dag hedder Radisson Blu Royal Hotel står der stadig SAS på bygningen. Det skyldes at hotellet er dømt bevaringsværdigt af myndighederne.
”Derfor må vi bl.a. ikke erstatte SAS-skiltet på toppen af bygningen – selv om SAS ikke mere står bag hotellet,” har hotellets tidligere direktør, Roy Kappenberger, sagt til takeoff.dk