Blomstrende kirsebærtræer ved Himeji Castle. (Foto: Japan National Tourism Organization | Visit Japan International | Facebook.com | PR)

Synet af lyserøde kirsebærtræer skal friste turister

I Japan håber man, at de populære kirsebærtræers blomstring i foråret vil trække turister fra andre dele af verden til. Sidste år var antallet af nordiske rejsende i landet fortsat lavere end i 2019.

Sushi i alskens afskygninger, neon-oplyste gader i hovedstaden Tokyo og et samfund, der på fascinerende vis blander traditionelle dyder med futuristisk teknologi. Det er tre af de ting, som man forbinder Japan med i resten af verden.

Efterhånden kan landet dog heller ikke nævnes uden, at de populære kirsebærtræer skænkes en tanke. Deres lyserøde blomster ved navn sakura er blevet lidt af et tilløbsstykke i både hjemlandet og andre steder, fordi de kun står i fuldt flor i ganske kort tid.

I Japan blomstrer træerne mellem marts og maj hvert år afhængigt af hvor i landet, man befinder sig. Ifølge en prognose starter blomstring tidligst i den sydlige del af landet, og jo længere nordpå, man bevæger sig, des senere bliver det.

1.000 træer springer ud
Japan National Tourism Organization håber, at årets sakura-sæson vil trække turister til landet. Derfor fremhæver organisationen flere af de steder, hvor blomstringen kan opleves.

Det drejer sig blandt andet om kejserpaladset Chidorigafuchi i Tokyo, hvor træerne er plantet langs voldgraven. Her er det muligt at tage fænomenet i selvsyn fra en båd på vandet, der i øvrigt fremstår lyserødt sidst på sæsonen, fordi nedfaldne blade dækker overfladen.

I løbet af foråret sætter samme farve ligeledes sit præg på området omkring Himeji Castle, der er opført på UNESCO’s verdensarvsliste, fordi bygningsværket betragtes som et af de bedste eksempler på traditionel japansk slotsarkitektur, som fortsat eksisterer i dag.

Omkring slottet er der plantet henved 1.000 kirsebærtræer, som står i blomst fra slutningen af marts og frem til midten af april.

Tiltrak færre nordiske rejsende sidste år
Den særlige anledning markeres også ved Mount Fuji, der er verdenskendt fra film, billeder og postkort. Ved foden af bjerget, der er det højeste i landet, afvikles festivalen Shibazakura Festival i området Fujigoko.

Festivalen finder sted fra midten af april til slutningen af maj og i den periode anslås det, at 520.000 blomster omkring bjerget er sprunget ud. De omtales som ’det lyserøde mos’ og udover dette syn kan besøgende opleve forskellige kulturelle aktiviteter og spise lokal japansk mad.

Sidste år besøgte 113.000 nordiske rejsende Japan, hvilket er 19,8 procent færre gæster end i 2019, da antallet var 141.004 i det seneste normale år inden COVID-19-pandemien, oplyser Japan National Tourism Organization, der netop har åbnet et nordisk kontor, som ligger i Stockholm.


Relaterede artikler:

Japans turistråd åbner kontor i Norden

Fejrer 75 års flyforbindelse med Japan

Blomstrende kirsebærtræer er trækplaster for Japan