For mange danskere dropper rejseforsikring

ambulanceflyREJSEFORSIKRING: 6 pct. af danskerne undlader at købe forsikring, før de rejser ud i verden, viser en undersøgelse fra et kendt rejsebureau. ”Har du ikke råd til at forsikre dig, har du ikke råd til at rejse,” siger bureauets direktør.

360.000 kroner. Så meget kostede det en 47-årig mand at vende hjem til Danmark efter fem måneder på et hospital i Filippinerne. Manden i den meget omtalte sag var kørt galt på motorcykel – og havde ingen rejseforsikring. Familiens opsparing slap hurtigt op, men heldigvis blev der skaffet penge til ambulancefly, så han kunne komme hjem – pengene til det dyre ambulancefly kom via indsamling på en Facebook-gruppe.

”Mange danskere løber hvert år risikoen for at havne i lignende situationer. Jysk Rejsebureau har spurgt 1.798 danskere og ifølge undersøgelsen køber 6,2 pct. aldrig rejseforsikring.

Niels Amstrup, direktør for Jysk Rejsebureau: ”Jeg tror, at vi i Danmark er vant til at rejse meget – også der, hvor vores gule sygesikringskort dækker – at vi ikke er opmærksomme på, at der er en usynlig grænse for, hvor man er rimeligt dækket uden at foretage sig noget.”

Især de 15- til 24-årige sparer på forsikringerne, viser undersøgelsen. 10 procent i denne aldersgruppe rejser uden at være dækket.

“Hvis du ikke har råd til at forsikre dig, så har du ikke råd til at rejse endnu,” siger Jysk Rejsebureaus direktør: ”Mange af vores kunder rejser ud, hvor asfalten ender og søger mod eventyr gennem aktive rejser, så desværre kommer de også på hospitalet og bliver bestjålet,” siger Niels Amstrup og tilføjer: ”Jeg håber ikke, at nogen bevidst tager chancen og rejser uden forsikring. For det er simpelthen tarveligt over for de pårørende.”

Ifølge Gouda Rejseforsikring får hver 12. af deres kunder brug for deres rejseforsikring. ”Det kan være alt fra alvorlige skader til forsinket bagage,” siger Henrik Iding, skadechef hos Gouda, og tilføjer: ”De hyppigste grunde til, at man bruger sin rejseforsikring, er sygdomsrelaterede skader – alt fra dårlig mave til længere hospitalsindlæggelser. Herefter er det sygdomsafbestilling, bortkommen bagage eller tyveri af bagage, tandbehandling og til sidst bagageforsinkelse.”