Kursuslex og MPI smækker næste år deres Award-uddelinger sammen til én med otte priser – mod hidtil 16. Nu er der åbnet for indstilling af kandidater til priserne i den danske mødebranche.
Virksomheden Kursuslex og foreningen Meeting Professionals International Scandinavia, MPI Scandinavia, meddelte i september, at de fra næste år sammenlægger deres to konkurrerende awardshows til ét: Danish Meeting & Event Award.
Kursuslex og MPI har i årevis haft hvert deres prisuddeling i den danske møde- og eventbranche. MPI har haft DEMA – Danish Meeting & Event Awards – mens Kursuslex stod bag Møde & Event Awards.
De lidt enslydende navne gav hyppigt forvirring, hvilket sammenlægningen af de to awards-uddelinger skal være med til at fjerne.
Det sammenbragte awardshow afvikles for første gang næste år den 25. marts ved et fælles awardshow for møde- og eventbranchen i Forum Copenhagen under Kursuslex’ Nordic Meetings & Events Expo 25–26. marts.
Både Kursuslex og MPI Scandinavia (tidligere MPI Denmark) har typisk hver uddelt otte priser i en række MICE-kategorier (Meetings, Incentives, Conferences og Events, red) – men fornuftsægteskabet mellem de to arrangører har betydet, at der næste år i alt kun uddeles priser i otte kategorier.
Hvem der skal i spil til priserne kan den danske møde- og eventbranche afgøre frem til 20. december. Her kan aktører i den danske MICE-branche via hjemmesiden nmee.dk komme med forslag til kandidater i de otte kategorier.
De indkomne forslag vurderes af en fagjury, der udvælger tre kandidater i hver kategori. Disse offentliggøres i anden halvdel af januar – herefter kan branchen stemme om hvem vinderne, oplyser Kursuslex og MPI.
Ejer af og administrerende direktør for Kursuslex, Christian Guldager, sagde ved sammensmeltningen af de to prisuddelinger: ”Danish Meeting & Event Award skal blive det bedste. MPI har været rigtig gode til kategorier, der kræver lidt ”tungere” indstillinger, mens Kursuslex især har været skarp til kategorierne vedrørende venues.”
De otte kategorier
Samarbejdet mellem Kursuslex og MPI indebærer en forenkling af de relativt mange priskategorier. Danish Meeting & Event Award er sat i verden for at hylde de bedste leverandører, events, møde- og konferencesteder samt unge talenter i mødebranchen.
De otte kategorier til Danish Meeting & Event Award 2020 er – med kriterierne i parentes:
Best venue – Food concept (et møde- eller eventsted med et gennemtænkt madkoncept til møde- og konferencegæster)
Best venue – Meeting design (møde- eller eventsted som afvikler arrangementer efter et tydeligt og gennemtænkt mødekoncept. Et mødekoncept kan for eksempel tage afsæt i stedets eget mødedesign, tilbud om sparring med mødekonsulent med mere)
Best venue – Service (møde- eller eventsted, hvor servicen er i top – fra den første kontakt til servicen under arrangementet og efterfølgende fakturering og opfølgning. Elementer som god atmosfære, empati, synlighed og fleksibilitet bør vægtes højt)
Best venue – Meeting rooms (møde- eller eventsted med de bedste lokaler, hvor indretningen, lys, lyd og øvrige AV-udstyr giver optimale muligheder for at gennemføre mødearrangementet bedst muligt)
Best professionel event (En mødeevent skal her forstås som et mødearrangement, konference, kongres, company day, kick-off eller lignende, hvor det primære formål er fagligt/forretningsorienteret)
Best social event (En socialt event skal her forstås som en fest eller fejring med et socialt islæt. Det drejer sig om evnen til at samle og/eller udvikle virksomhedens/organisationens medarbejdere, medlemmer eller interessenter)
Best sustainable event (Der skal i udvælgelsen fokuseres på et bæredygtigt arrangement, der samtidig er økonomisk ansvarligt og hvor der ikke er gået på kompromis med indhold, kvalitet eller oplevelse)
Best young talent (En møde- eller eventplanlægger under 30 år, der har været ene- eller medansvarlig for et arrangement, der kunne falde ind under en af awardens kategorier – eller er blevet holdt som et studiearrangement)
Relaterede artikler:
Danske møde- og event-awards slås sammen