Man skal holde, hvad man lover

palace-hotel-1.JPG

KLAGESAGER: Skuffelse over indkvartering og faciliteter er dominerende i Ankenævnet. Også i de tilfælde, hvor hotellet er et andet og bedre end det bestilte.

Køberne af et hotelophold eller en flyrejser vil have det, der er blevet lovet, eller i hvert det det fremgår af program/brochure. I hvert fald hvis rejsearrangøren vil undgå en sag i Ankenævnet.

Det rækker næppe, som Simon Spies bl. a. skrev i sin tid i programmet: ”Her er et værelse for dem, der absolut vil se denne verden før den næste”. Selv om forventninger efter en sådan omtale næppe kunne være høje.

Kendsgerningen er, at 20 procent af de 310 behandlede klager sidste år var over indkvarteringens standard, indretning og værelsets størrelse.

27 procent klagede over, at de fik et andet hotel end det bestilte. Mange også selv om det nye hotel var i en højere kategori. Det viser igen, at man som rejsearrangør skal holde, hvad man lover og have styr på logistikken. Overbookinger accepteres ikke.

I kategorien med transport er det forsinkelser og ventetider, i reglen med fly, der topper listen med 17 procent af klagerne.
På den samlede liste kommer klager over rejser med indhold og særlige begivenheder til teater, koncert-og fodboldbilletter op. De udgør 11,6 procent af samtlige behandlede klager.

Her er publikum sårbare. Måske er rejsen et resultat af opsparing i længere tid. Det går ikke at sælge en billet så langt tilbage på stadion i Barcelona, at spillerne er knappenåle. Når man nu kommer helt fra Danmark.