Pressearkivfoto fra Wonderful Copenhagen af et dansk hotelværelse.

Priserne på hotelværelser stiger i flere verdensdele

Den gennemsnitlige pris på et hotelværelse er for øjeblikket højere i USA og Europa end tidligere. Ifølge koncernchef findes der et loft for stigningerne, men ”branchen har ikke ramt det endnu”.

Der er udsigt til en travl sommer i rejsebranchen, hvor mange turister blandt andet ventes at føre til høje priser på indkvartering i såvel Europa som USA, da udbuddet ikke ser ud til at kunne stå mål med efterspørgslen.

I USA skyldes det blandt andet, at særligt mindre banker har strammet grebet om finanserne og er mere påholdende end tidligere, når det kommer til at låne penge ud, hvilket har resulteret i, at det har været sværere at sikre den nødvendige finansiering til at opføre nye hotelbyggerier.

I april i år var der omtrent tre procent flere hotelværelser i USA end tilfældet var i den samme måned i 2019, mens der var 153.000 værelser under opførsel i den fjerde måned i år, så var det tal 220.000 i april 2020. Det skriver Reuters.

Stiger både i USA og Europa
Situationen har medført stigende priser. I maj i år skulle kunderne i gennemsnit betale 157,45 dollars (1.088 kroner) for en overnatning på et hotelværelse i USA. Den pris repræsenter en stigning på 17 procent i forhold til den samme måned i 2019.

Udviklingen er vendt efter, at den gennemsnitlige pris på et hotelværelse i USA faldt til 73,25 dollars, hvilket svarer til 505 kroner, i april 2020 som følge af COVID-19-pandemien. Dernæst forblev prisen konstant under 100 dollars (691 kroner) indtil marts 2021, hvor det atter gik den anden vej.

Det er dog ikke kun i USA, at priserne er høje. Det gælder os i flere europæiske hovedstæder, da gennemsnitsprisen på indkvartering i Paris i løbet af de seneste seks måneder har været 50 procent højere end i 2019 og prisen på et hotelværelse i London er steget 30 procent i samme periode.

Har ikke været tilstrækkeligt vovede
Keith Barr, der er koncernchef for InterContinental Hotels Group, slår fast, at priserne i hans optik har potentiale til at stige endnu mere.

“Vi har været vant til at have en robust vækst i udbuddet over en længere periode, hvilket har bidraget til at holde priserne nede,” siger koncernchefen – og tilføjer: ”Der skal nok være et loft, men branchen har ikke ramt det endnu.”

Ifølge koncernchef Sebastien Bazin fra den franske hotelkoncern Accor koster værelser i mellem- og billige-prisklasse nu henholdsvis 15 og 20 procent mere end før COVID-19-pandemien, og det prisleje ser ud til at holde ved. Han mener, at det en naturlig udvikling.

”I løbet af de seneste 20 år har ingen hoteloperatører været vovede nok til at justere værelsesprisen. Halvdelen af de gæster, som booker værelserne, spørger ikke til prisen. De beder bare om at få den bedste suite, der er ledig.”


Relaterede artikler:

Hilton på vej med 3.000 nye hoteller

Ny statistik: Boom hos europæiske hoteller

Forretningsrejser bliver dyrere i 2022