Skulderklap fra aktionærerne

Bestyrelsesformand Fritz Schur, SAS.

Da børserne igen åbnede for SAS-aktien var især svenskerne begejstrede og kursen steg med 15 procent. Opfattelsen er, at SAS-ledelsen har redet stormen af ved hurtig handling.

Det er aldrig tidligere sket, at SAS aktien har været suspenderet i nogle timer på grund af dyb mistro til selskabet. SAS ledelsen har i flere uger holdt på hemmelighed om, hvordan fremtiden tegner sig.

Til gengæld blev der handlet hurtigt, da det pludselig blev dyb alvor. Kvartalsregnskabet fremlagt et par uger før tiden og en meddelelse om, hvad de kommende spareforhandlinger skal føre til. Det er en besparelse eller effektivisering på 2,6 mia. kr.

I Sverige steg SAS aktien straks efter åbningen med 15 procent, mens modtagelsen var mere behersket i Danmark med 8,8 procent op. De nærmeste timer – og senere dage – vil afsløre, hvor det rigtige leje er efter meddelelserne fra SAS.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.