Dagens kommentar

Indtil for få år siden var interessen for at styrke kvaliteten af dansk turisme gennem uddannelse af branchens ansatte ringe.



Siden er der sket en del. Blandt andet Syddansk Universitet har ligefrem lagt en akademisk uddannelse med tilhørende forskning til rette. Og en række af korterevarende uddannelser har direkte turisterhverv og rejsebranche som målgruppe.



Nu har EU bevilget de fornødne midler til at gennemføre en uddannelse af konsulenter, der skal bistå udviklingen af landboturisme. Først i Tyskland og siden i blandt andet Danmark og Polen.



Herhjemme kan en udvikling af Landboturismen ikke alene styrke selve turisterhvervet, men også i mange sammenhænge være et aktiv for tyndt befolkede områder, hvor der er langt mellem arbejdspladserne.



Lanbrugserhvervet har altid haft sine konsulenter. Iværksættere ydes assistance, men landboturisme har aldrig været taget særligt højtideligt af myndighederne her til lands.



Lidt bondegårds ferie her, lidt ”bed and breakfast” hist og slotsferie med lidt golf der.



Men netop fordi dansk miljøpolitik og målsætning med at fastholde liv uden for byerne langt hen ad vejen lykkes, er det danske landbrugsland unikt. Tilmed frembringer det nogle af verdens mest berømmede landbrugsvarer, der gennem århundreder har været en af grundstenene i dansk eksport.



Vi har noget at vise frem og noget at udvikle.



Men mange af de landmænd og andre dele af befolkningen i de tyndt befolkede områder savner jo forudsætninger for at drive deres virksomhed fremad. De kan også savne inspiration og relevante kursustilbud.



Et første skridt i den rigtige retning er EU-midlerne til at dygtiggøre konsulenter til at tage sig af den konkrete vejledning af landboturismens aktører.



Måske kunne fødevareminister og erhvervsminister se på muligheden for et supplerende dansk initiativ, der kan bringe dansk landboturisme endnu længere frem i skoene end EU-midlerne rækker til.



Turistpolitiske initiativer er jo ikke regeringens mest synlige.

Skrevet af