Vil atter have Sterling i luften

Redningsplan for selskabet gøres i disse dage klar af kuratoren bag konkursboet. Flere interesserede, som før konkursen gav bud på Sterling, er nu tilbage ved forhandlingsbordet.



”Vi arbejder i døgndrift på at få overdraget så meget som muligt af selskabet til en ny ejer,” siger kurator Lisa Bo Larsen fra advokatfirmaet Kromann Reumert.



Det kan ifølge Jyllands-Posten betyde, at Sterling allerede kommer på vingerne igen i denne uge.



Men det bliver i så fald formentlig kun med ca. 15 fly – det halve af det gamle Sterlings flåde. Og kun de mest lukrative ruter føres videre.



Konkursen betyder, at flyselskabet kan genstartes uden at være tynget af det gamle selskabs trecifrede milliongæld – og det skal heller ikke levere rejser til de ca. 250.000 passagerer, som havde forudbetalt et trecifret millionbeløb til det krakkede Sterling.



”En ny ejer er ikke retsligt forpligtet i forhold til passagerer, med mindre man overtager hele selskabet. Hvis passagererne skal gøre sig håb, så skal det være fordi den nye ejer vil skabe goodwill,” siger ekspert i konkursret, Lars Lindencrone Petersen, fra advokatfirmaet Bech Bruun.



Ifølge Ritzau har kuratorerne sat mandag midnat som deadline for bud på den krakkede flyvirksomhed.



Kuratorerne oplyser, at de mange Sterling-ansatte snart kan vente, at lønnen for oktober tikker ind. Lønmodtagernes Garantifond, som sikrer løn ved en konkurs, har nemlig fraveget en sædvanlig anmeldelsesprocedure. Det betyder, at de allerede er i gang med at udbetale lønnen for oktober til alle Sterling- medarbejdere med base i Danmark, skriver Ritzau.



Men langt flere flypassagerer end oprindeligt antaget kom i klemme ved Sterlings konkurs. Efter krakket vurderede rejsebranchen, at 30.000-50.000 passagerer var ramt. I weekenden sagde Danmarks Rejsebureau Forenings adm. direktør, Lars Thykier, til Jyllands-Posten: ”Vi frygter, at Sterling har solgt langt flere billetter, end antaget. Vores vurdering er nu, at det drejer sig om mellem 200.000 og 300.000; heraf 50.000 billetter gennem rejsebureauerne.”



Han vurderer, at snitprisen på billetterne er 1.200-1.500 kr. Dermed har passagererne mistet 240 og 450 mio. kr.



Ifølge kurator Lisa Bo Larsen er der endnu ikke overblik over konkursboets kreditorer, herunder antallet af solgte billetter. Men kilder tæt på Sterling bekræfter, at over 200.000 danskere, nordmænd og svenskere havde købt billet, da konkursen ramte natten til onsdag.

Skrevet af