Et stykke gammelt dansk historie kommer tættere på Danmark





I 251 år var de tidl. dansk-vestindiske øer dansk koloni. Nu vil De amerikanske Jomfruøer tiltrække flere danske turister og får derfor repræsentant i Danmark.



De amerikanske Jomfruøer, U.S. Virgin Islands, besøges bl.a. af krydstogtskibe og historisk interesserede, som ser gamle danske militærforter og danske vejnavne – bl.a. i hovedstaden Charlotte Amalie på Skt. Thomas, hvor også øernes hovedlufthavn ligger.



På Skt. Thomas, Skt. John og Skt. Croix producerede afrikanske slaver i den danske kolonitid navnlig sukker, men bl.a. også bomuld og tobak. I 1848 ophævede den danske guvernør Peter von Scholten slaveriet og efter en folkeafstemning i Danmark i 1917 blev øerne solgt til USA for 25 millioner dollar.



”De smukke amerikanske jomfruøer har fokus på bæredygtig turisme og tilbyder samtidig turisterne meget. Her er skønne strande, koralrev, regnskov, en tankevækkende historie fra ikke mindst den danske kolonitid og en afslappet atmosfære med en meget venlig befolkning,” siger Karin Gert Nielsen, direktør for Atlantic Link, som nu i Skandinavien repræsenterer turistmyndighederne på De amerikanske Jomfruøer.



Der er masser af mulighed for snorkling, dykning, kajak og anden sejlads, fiskeri, tennis, golf, ridning, trave- og cykelture osv. Øerne har alt fra de fineste hoteller til mere prisbillig indlogering.

Blandt turistattraktionerne regnes Magens Bay, Skt. Thomas, nationalparken – og toldfri shopping.



På den kommende feriemesse i Bella Center, har turistmyndighederne fra øerne en stand med seks udsendte repræsentanter til at besvare spørgsmål og give rejsetips.



Pas- og visumreglerne er de samme som for resten af USA.

Om vinteren er gennemsnitstemperaturen 25 grader og 28 grader om sommeren.

Der er 108.000 indbyggere på øerne, som udover de tre store består af 50 mindre.



Siden Columbus i 1493 ”opdagede” øgruppen, har den været under syv nationer, bl.a. Spanien, England, Frankrig og Danmark.

Fra 1917 har De amerikanske Jomfruøer hørt under USA, men er ikke en af USA’s 50 delstater. Øerne har en repræsentant i Repræsentanternes Hus, hvor repræsentanten må tale, men ikke stemme.



Flere informationer på De amerikanske Jomfruøers officielle turisthjemmeside: www.usvitourism.vi



Atlantic Link repræsenterer i forvejen bl.a. en række amerikanske destinationer og hotelkæder.

Den nye kontrakt med jomfruøerne betyder, at GSA-bureauet skal have endnu en ny medarbejder.



HB

Skrevet af