Skibet M/S Diana. (Foto: AB Göta Kanalbolag | PR)

Dansk interesse topper niveauet fra før COVID-19

Selvom det fortsat er tidligt på sæsonen, har flere danske turister end i 2019 allerede booket billet til et af de flodkrydstogter, der finder sted på den svenske Göta Kanal i løbet af sommeren i år.

Efter en naturlig nedgang i løbet af årene med COVID-19-restriktioner og grænselukninger oplever det svenske rederi AB Göta Kanalbolag i år en dansk interesse for selskabets flodkrydstogter, som er højere end tilfældet var i det sidste normale år før pandemien.

Rederiet arrangerer sejladser på den mere end 600 kilometer lange Göta Kanal, som gør det muligt at sejle mellem Gøteborg og Stockholm. Det sker i tre historiske skibe, hvoraf det ene er verdens ældste registrerede passagerskib med mulighed for overnatning ombord.

Det bærer navnet M/S Juno, og det blev første gang søsat i 1874. Sammen med M/S Diana og M/S Wilhelm Tham udgør det flåden hos AB Göta Kanalbolag, som har eksisteret, siden rederiet blev grundlagt i 1869.

Den svenske krone er svagere
Alle tre skibe har modtaget det såkaldte k-mærke, hvilket betyder, at de svenske myndigheder vurderer, at de har en særlig kulturhistorisk værdi. Skibene er udstyret med salon, spisesal samt bar på skibsdækket og mellem 25 og 29 udvendige kahytter. De har hver især tre dæk.

Stigningen i interessen for rederiets krydstogter kan hænge sammen med, at den svenske kronekurs for tiden er svagere end den danske, hvilket kan bidrage til, at flere turister fra Danmark kigger i retning af nabolandet, når de skal planlægge sommerferien i år.

Forskellen på valutakurserne kommer til udtryk ved, at 100 svenske kroner i øjeblikket svarer til 64,02 danske kroner.

Flere andre turismeaktører har udpeget kronekursen som en medvirkende årsag til, at de i år oplever stigende interesse for Sverige fra danske turister. Det drejer sig blandt andet om Stena Line og Novasol.

Enormt positivt
Fredrik Duveskog, der er forretningsdirektør for AB Göta Kanalbolag, fortæller, at han er særdeles veltilfreds med, at de danske turisters efterspørgsel efter rederiets produkt overstiger 2019-niveauet.

”Det er enormt positivt, at vi allerede så tidligt på krydstogtsæsonen har bookinger på niveauet inden Corona. De foreløbige bookingtal for sommeren viser endda en lille stigning i danske gæster på fire procent, og vi glæder os meget til at byde gæsterne velkommen ombord på vores sommersejladser på Göta Kanal.”

Flodkrydstogterne finder sted fra maj til september, og de varer et sted mellem to og seks dage alt afhængigt af hvilken en af de fire sejladser, rederiet har i porteføljen, som kunderne vælger at indløse billet til.


Relaterede artikler:

Oplever øget interesse for udenlandske ferieboliger

Har kurs mod bedre dansk højsæson end i 2022

Sverige forventer sommer-turistboom