Når det danske Anders And & Co.-blad nummer 41. udkommer 13. oktober besøger ænderne Midtjylland. Det er god destinationsreklame at Anders And og nevøerne suser rundt i regionen.
Fire landsdele – Lolland-Falster, Midtjylland, Kongernes Nordsjælland og Midtsjælland – dystede om at få årets besøg af Anders And og blive omdrejningspunkt for endnu en historie i serien Jagten på Danmarks skjulte skatte.
Nu er vinderen fundet: Midtjylland – og ænderne skal på jagt efter Erik Klippings skat.
Det oplyser udgiveren af Anders And-bladet, Egmont Publishing, i en pressemeddelelse fra Have Kommunikation.
Sidste gang Anders And drog på eventyr som en del af serien Jagten på Danmarks skjulte skatte, gik turen til Fyn, hvor Anders med nevøerne og onkel Joakim var på jagt efter et glemt H.C. Andersen-eventyr.
Før det har Trekantområdet dannet rammen om den turné, som Anders’ punkband, De Skrigende Rødhalse, drog ud på. Derudover har ænderne været i både Vendsyssel og Sønderjylland. Serien med Danmarks skjulte skat blev oprindeligt lanceret i 2018.
Læserne skulle overbevise redaktionen
Det er god turistreklame for landsdele at få besøg af Anders And & Co. Børn og andre læsere kan blive inspireret til en ferie for at opleve de steder, de har set i Anders And-historien.
Forud for 2022-udgaven af Danmarks skjulte skatte nominerede redaktionen på Anders And & Co. i januar i år fire landsdele: Lolland-Falster, Midtjylland, Kongernes Nordsjælland og Midtsjælland. Dernæst var det op til læserne at overbevise redaktionen om, at det lige præcis var deres landsdel, som Anders And skulle besøge.
Redaktionen har modtaget et væld af fantastiske forslag til eventyr, som Anders kunne drage ud på i de fire landsdele, hedder det i pressemeddelelsen.
Det bedste forslag kom fra en læser i Midtjylland, Jesper Melgaard Algayer, der foreslog, at Anders skulle på jagt efter Erik Klippings skat, som forsvandt den nat, han blev slået ihjel den 22. november 1286 i Finderup lade.
Forslaget var så overbevisende, at alle på redaktionen troede, der var tale om en sand historie. Faktisk krævede det en korrespondance med Lars Agersnap Larsen, museumsinspektør for Viborg Museum, før redaktionen indså, at det blot var en rigtig god idé, som Algayer havde fået.
Hvilke midtjyske steder og personer, der kommer til at optræde i historien, bliver fortsat holdt hemmeligt.
Men i optakten i januar skrev Anders And-bladets redaktionen om Midtjylland:
”Man finder nogle af Danmarks skønneste byer i Midtjylland. Silkeborg, Randers, Herning, Viborg og ikke mindst den jyske hovedstad, Aarhus. Der er masser af steder i det midtjyske, som nærmest inviterer til eventyr, uanset om man kunne tænke sig at få Anders til at bestige Himmelbjerget, nyde naturen på Djursland eller tage bilen vestpå mod Herning og lade ham overvære en koncert i Boxen.”
I Danmark siden 1949
På grund af papirmangel efter Anden Verdenskrig udkom det første Anders And-blad i Danmark først i 1949 – i 103.000 eksemplarer, udgivet i Danmark af Gutenberghus. I dag hedder forlaget Egmont Publishing.
Gutenberghus udgav oprindeligt kun Anders And én gang om måneden, men fra 1956 begyndte bladet at udkomme hver anden uge, og i 1959 blev det til et ugeblad.
Anders And-bladets primære målgruppe er børn mellem 6-12 år og deres forældre; der bruges i snit 22-32 minutter på bladet, det læses i gennemsnit tre gange og 90 procent af køberne gemmer det, oplyser Egmont Publishing.
Relaterede artikler:
Fire danske landsdele i kamp om Anders And-besøg
Anders And besøger Fyn og omegn