Advarsel mod boligkøb i udlandet

Hver sommer er der danskere, der løber ind i ubehagelige overraskelser, fordi de falder i hænderne på illegale ejendomshandlere, som huserer i populære ferieområder. Og der er ikke meget at gøre, hvis skaden først er sket, skriver epn.dk.

Dansk Ejendomsmæglerforening opfordrer danskerne til at sikre sig mod illegale ejendomshandlere, der ikke har forudsætning for eller tilladelse til at udøve ejendomshandel, ved at spørge om deres forsikringsdækning.

Ved at sikre sig, at en anerkendt bank eller forsikringsvirksomhed står inde for tilbagebetaling af deponerede/indbetalte penge, hvis sælger bryder aftalen.

-at à conto-beløb ikke betales direkte til en agent – men kun til en ejendomsmægler, der har en garantiordning.
-at man ikke betaler hele købesummen direkte til sælger, uden der er stillet sikkerhed herfor.
-at ejendomsmæglere og agenter er omfattet af en ansvarsforsikring, som dækker deres arbejde.
-at alt materiale udleveret fra mæglere og agenter foreligger i en dansk version.
-at man har sin egen rådgiver i handelen.
:
I øvrigt anbefales det at bruge ferien på at finde det helt rigtige område, at gå en tur i området om aftenen/natten. Visse områder skifter helt karakter i forhold til dagtimerne. Pas på ’frie udsigter’. Der bliver sikkert bygget en dag, hvis det er muligt. Overvej at købe et færdigt produkt i stedet for et endnu ikke opført projekt. Beslut hvor meget du vil købe for, inden afrejsen hjemmefra. Tjek alle installationer – f.eks. om der er varmeanlæg og hårde hvidevarer. Overvej hvor meget og hvornår ejendommen skal bruges. Pas på ’udlejningsgarantier’, der nærmest får udgifterne til at forsvinde.
Snak med andre udlændinge der allerede bor på stedet. Find ud af, hvad det koster at sælge ejendommen igen.

Skrevet af