Jens Visholm Uglebjerg tiltræder 15. marts 2022 som ny kommerciel direktør i DSB. (Foto: Coop Danmark / PR)

DSB ansætter ny kommerciel direktør

DSB har hentet Jens Visholm Uglebjerg som ny kommerciel direktør. Den nye direktør har ikke tidligere beskæftiget sig med transport, men har i stedet en helt anden baggrund.

Når DSBs nye kommerciel direktør tiltræder næste år, får selskabets for en gangs skyld et medlem af direktionen, der ikke tidligere har arbejdet hos SAS. Det har en række chefer, blandt andet den afgående kommercielle direktør Jan Sigurdur Christensen samt DSB’s koncernchef Flemming Jensen.

Jens Visholm Uglebjerg har derimod slået sine folder i detailhandlen, hvor han de seneste ti år har været ansat hos Coop. Han tiltræder stillingen 15. marts næste år. Det fortæller DSB i en pressemeddelelse.

Hos Coop har 51-årige Jens Visholm Uglebjerg været medlem af direktionen i seks år indtil sidste forår, hvor det ikke længere var muligt at finde fortsat beskæftigelse i detailkoncernen. I sit virke i Coop har han arbejdet med kunder, marketing og indkøbsfunktioner. Tidligere har han haft flere ledende poster inden for service- og detailhandlen.

I praktik tæt på kunderne
Jens Visholm Uglebjerg har et klart mål for sit virke i DSB. Han vil gerne have flere danskerne til at vælge toget i stedet for eksempelvis bilen eller andre transportformer. Det mål vil han blandt andet opnå ved at gå i praktik flere steder i DSB.

”Vi skal have flere danskere til at rejse med tog, og mange til at gøre det oftere. Derfor skal det være nemt at planlægge sin rejse, nemt at købe billet og oplevelsen på stationen og i toget skal være så god, at kunden har lyst til at tage turen igen,” siger Jens Visholm Uglebjerg.

”Jeg er klar over, at det lyder nemmere end det sandsynligvis er, og jeg vil derfor også starte med at lytte til både kunder og kolleger og tage i praktik i de mest kundenære funktioner på tværs af organisationen.”

Stor opgave venter
Jens Visholm Uglebjerg erstatter Jan Sigurdur Christensen på posten som kommerciel direktør. Fra 1. april næste år skifter Jan Sigurdur Christensen nemlig branche, da han er blevet ansat som administrerende direktør for assistanceorganisationen SOS International.

Flemming Jensen, der er koncernchef hos DSB,  fortæller i pressemeddelelsen, at selskabets nye kommercielle direktør skal gøre sit til at hjælpe DSB med at håndtere den store opgave, som venter jernbaneselskabet i den kommende tid.

”Vi har en stor opgave foran os med at vinde kunderne tilbage til toget efter corona, gennemføre vores markedsorienterede strategi og derigennem bidrage til den grønne omstilling på transportområdet og et mere bæredygtigt Danmark.”

 

Relaterede artikler:

Få fra rejsebranchen har top 100-image

DSB tiltrækker atter flere passagerer

DSB mistede 67 millioner togpassagerer