Lockhart: Guider reagerer på stærk mistanke om ulovlig sex

Når en mindreårig, lokal pige eller dreng en sen aftentime går hånd i hånd med en dansk turist ind på et hotelværelse i Thailand, kan man blive strejfet af den tanke, at danskeren udnytter den mindreårige seksuelt.



I stedet for blot at ryste på hovedet og gå videre bør danskere reagere på mistanken, mener Rigspolitiet og rejsebranchen.

Siden foråret har parterne samarbejdet om at få danske turister til at fodre politiet med oplysninger om personer, som de mistænker for at forgribe sig på børn på fjerne destinationer. Men den døgnåbne telefonlinje, som blev etableret i april, har kun fået to opkald om »sager med substans«, oplyser Kim Kliver, chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, der mener, at alene mistanken om, at der foregår noget kriminelt på et hotelværelse, bør anmeldes.



Ifølge Jan Lockhart, der er direktør i Apollo Rejser, er rejsebranchen parat til at angive egne kunder.



»Al hensyn til almindelig kundepleje ophører straks, hvis noget kriminelt forekommer,« siger han til JP.



Udover ferierende danskere er destinationschefer og rejseledere tiltænkt en vigtig rolle i indsatsen mod sexforbryderne. Ifølge Lockhart skal hans ansatte være »temmelig sikre på, at der foregår noget kriminelt«, før de indtager en meddelerrolle, men de vil under alle omstændigheder »være klar til at reagere på en stærk mistanke«.


Skrevet af