DFDS-regnskab: rygvind i aftagende


DFDS fremlagde i går sit nimåneders-regnskab, og direktør Niels Smedegaard udtrykker tilfredshed med resultatet på 447 mio. kr. Men samtidig understreger han, at den rygvind rederiet hidtil har oplevet, formentlig er i aftagende.

Mens der på fragtdelen ikke er de store sæsonudsving ventes passagerdelen i DFDS Seaways at løje af i årets sidste kvartal. Ifølge Smedegaard er passagertrafikken stærkt sæsonpræget, og selvom der formentlig kan hentes lidt på at sende julefrokost ombord på skibene, er det begrænset hvor megen passagertrafik der kan samles op i årets sidste kvartal.

Rederiet fastholder sin samlede resultatforventning på en halv mia. kr. for det samlede regnskabsår, men sammensætningen af overskuddet er ændret. Nu regner DFDS-ledelsen ikke længere med at nå de stipulerede mål for vækst i passagertrafikken i år, men til gengæld venter man at fragtdelen vil hale resultatet op på det forventede niveau. Det er blandt andet driftsmæssige problemer med det senest tilkøbte passagerskib, Princess of Scandinavia, der får DFDS til at skrue ned for forventningerne i passagerdivisionen.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.