Her er de 10 mest læste historier i 2022

Standby.dk bragte i 2022 tæt på 1.300 nyhedsartikler. Her er oversigt over de 10 mest læste – blandt andet om SAS’ pilotstrejke og Simon Spies – og ikke mindst en kvinde på 215 centimeter.

Standby.dk udgav sidste år, 2022, næsten 1.300 nyhedsartikler, og nyhedsarkivet rummer nu mere end 76.000 artikler om rejse- og luftfartsbranchen. Blandt produktionen i 2022 havde 10 historier særligt mange læsere, de fleste var om rejsebureauer og flyselskaber- tre af dem havde relation til sommerens strejke blandt SAS-piloterne.

Vi registrerede i 2022 næsten 1,1 millioner besøg på Standby.dk med i alt 1,7 millioner sidevisninger fordelt på omkring 413.000 unikke brugere.

De sidevisninger er først og fremmest skabt af vores trofaste læsere af selve Standby.dk, men også fordi mange medier følger Standby.dk tæt og refererer nogle af vores historier og linker til dem – ligesom artiklerne deles via sociale medier.

Herunder følger listen over de 10 mest læste historier på Standby.dk i 2022. Inden gennemgangen skal det nævnes, at Kort Nyt, hvor vi bringer korte omtaler af typisk mindre nyheder, er den suverænt mest besøgte sektion på vores hjemmeside. Kort Nyt, der er tilgængelig fra forsiden, havde ved årets udgang haft 75.500 visninger.

De 10 mest læste Standby-artikler i 2022
Men her er de 10 artikler, der her i år var de mest læste:

1. Verdens højeste kvinde måtte ligge ned på flyvning
Turkish Airlines måtte fjerne flere flysæder og gøre plads til en båre så verdens højeste kvinde, 215 centimeter lange tyrkiske Rumeysa Gelgi, kunne ligge ned, da hun skulle flyve 13 timer fra Istanbul til San Francisco. Hun er født med det såkaldte Weavers Syndrom. (21.359 visninger)

Læs hele historien her.

2. Rejsebureauejer: Her skilles vores veje, SAS
Under sommerens pilotstrejke hos SAS blev ejer af highend-rejsebureauet 80 days, Camilla Levin, så vred, at hun signalerede et farvel til SAS. Bagefter trak hun i land: ”Det, jeg skrev, skulle forstås som at vi sagde farvel til SAS som et af vores primære flyselskaber.” (3.401 visninger)

Læs hele historien her.

3. DR-serie om Simon Spies og morgenbolledamerne
I efteråret viste Danmarks Radio tre nye dokumentarprogrammer, hvor DR havde talt med over 200 kilder, som kendte, arbejdede eller festede med Simon Spies. Programmerne udløste en række artikler på Standby.dk. (3.074 visninger)

Læs hele historien her.

4. Bravo Tours og Jettime lander 100 millioner-kontrakt
I februar var danske Bravo Tours og danske Jettime klar med kontrakt om, at Jettime i år skulle flyver over 50.000 Bravo Tours-gæster på forårs-, sommer- og efterårsferie. (2.861 visninger)

Læs hele historien her.

5. Hvorfor er SAS-piloterne så utilfredse i deres ønskejob?
”Det er ikke populært at fremhæve SAS-piloternes høje lønninger,” skrev Stand Bys tidligere redaktør, Ejvind Olesen, i en Aktuel Kommentar under sommerens strejke hos SAS-piloterne. (2.744 visninger)

Læs hele historien her.

6. Danmark får stort nyt rejsebureau
Denne artikel om den hollandske rejsearrangør Corendon var i 2021 den næstmest læste på Standby.dk. Den har mange tilsyneladende også i 2022 fundet frem til via Google og vort artikelarkiv. (2.573 visninger)

Læs hele historien her.

7. Dansk luksushotel risikerer konkurs
Selskabet bag Bandholm Hotel på Lolland var i starten af januar i år så presset, at ejerkredsen drøftede en konkurs. Senere på året fik hotellet nye ejere og skiftede navn til Bandholm Badehotel. (2.544 visninger)

Læs hele historien her.

8. De vandt Danish Travel Awards 2022
Årets 20 Danish Travel Awards – herunder tre nye – blev i oktober overrakt ved storstilet sammenkomst i Cirkusbygningen i København. Seks vindere fra 2019 (seneste Danish Travel Award) beholdt deres førsteplads. (2.511 visninger)

Læs hele historien her.

9. WoCo forventer 340 krydstogtanløb i København i år
Holder tallene, så kommer der i år næsten lige så mange krydstogtskibe til Københavns Havn som i 2019, året før coronakrisen, sagde Wonderful Copenhagens direktør for krydstogtturisme. Tallet endte på 323. (2.427 visninger)

Læs hele historien her.

10. 3.000 Apollo-gæster rammes af mulig SAS-strejke
SAS-piloterne gik i strejke i sommer. Den ramte også Apollo Rejser, der har SAS som stor flyleverandør. (2.415 visninger)

Læs hele historien her.

Også interesse for tyske regionaltog og rejsebureaukonkurs
Andre artikler, der også gav stor interesse hos læserne, handlede om, at man i juni, juli og august kunne rejse Tyskland rundt for ni euro per måned med al offentlig, regional transport, for eksempel tog.

Og så var der balladen om den svenske rejsearrangør Detur, der væltede i efteråret. I første omgang prøvede Deturs tyrkiske ejer at stoppe salget resten af i år, men i oktober kom konkursen.

I alt krakkede over 40 rejsebureauer i Danmark under coronakrisen, opgjorde Dansk Brancheanalyse.

Alt dette og meget mere er tilgængeligt i vort omfattende nyhedsarkiv.

 

Relaterede artikler:

Her er de 10 mest læste historier i 2021

Her er de 10 mest læste historier i 2020

Her er de 10 mest læste artikler i 2019