”Først rejser man i regionen, så i hele landet og til sidst ud i verden,” vurderer Hiltons koncernchef. Derfor vil hoteller hurtigere komme på fode end flyselskaber og krydstogtrederier, siger han.
“På lang sigt ser jeg gode tegn for hotelbranchen,” sagde Hiltons koncernchef, Christopher Nassetta, forleden i en videokonference med brancheanalytikere i forbindelse med koncernens første kvartalsregnskab.
Han tilføjede, at rejsebranchen har brugt for tid til atter at komme på benene og at det vil tage flere år før den er på niveauet før coronakrisen, skriver avisen USA Today.
Nassetta sagde på videokonferencen, at baseret på, hvordan branchen er kommet tilbage fra tidligere tilbageslag, så tror han første bølge kommer fra leisure-turister, så erhvervsrejsende fulgt af forretningsrejsende i forbindelse med møder og konferencer.
Hilton har 19 hotelvaremærker fordelt på over 6.000 hoteller verden over. Hotellerne i 117 lande og territorier har samlet knap en million værelser.
Cirka 1.000 Hilton-hoteller verden over er midlertidigt lukket. I USA er kun ti procent af Hilton-hotellerne lukket, mens tallet er hele 60 procent i Europa og 15 procent i Asien. Når tallene for Hilton-koncernen i april er klar, forventer koncernchef Nassetta, at de på verdensplan vil vise en nedgang på omkring 90 procent i revPAR (revenue per available room)
Ifølge koncernchefen er der er tegn på lidt bedre tider. Alle de 150 Hilton-hoteller i Kina, der var lukket mens coronakrisen var på sit højeste i landet, er nu genåbnet med en gennemsnitlig belægning på 50 procent. I februar var belægningen blot ni procent.
I såvel USA som i Europa ser Hilton atter stigende efterspørgsel på hotelværelser – og koncernens gennemsnitlige belægning er nu oppe på 23 procent, siger koncernchefen og tilføjer, at typisk løber et hotel rundt med en belægning på 45-50 procent.
Når de rejsende igen føler, at det er sikkert og sundhedsmæssigt forsvarligt at rejse, vil efterspørgslen efter hotelværelser stige; det viser erfaringen fra tidligere kriser os, sagde Christopher Nassetta til brancheanalytikerne.
Hoteller kommer sig hurtigere end flyselskaber
Mens hotelindustrien begynder at se lidt vækst, vil det vare længere for luftfarten og krydstogtbranchen, sagde Christopher Nassetta til brancheanalytikerne.
”De, der vil rejse, vil i første omgang kun rejse i rimelig køreafstand af deres hjem. Det er en naturlig menneskelig reaktion i krisetider. Først rejser man i sit nabolag, så i sin region, så i ens land og først derefter kommer udlandsrejser,” sagde Christopher Nassetta og fortsatte:
”Hotellerne vil komme sig hurtigere, fordi vi kan klare en efterspørgsel, der ikke behøver at involvere flyrejser. Men hotelbranchen har brug for flyselskaberne, for verden skal også begynde at rejse igen.”
Hiltons koncernchef tror, at allerede til sommer bliver der øget efterspørgsel efter flyrejser.
Relaterede artikler:
Udfordringer for hotelbranchen efter coronaen