Flere piger vil være piloter, og flere mænd vil være stewarder

Kvindelige piloter ikke mere et særsyn. I dag er 12 procent af eleverne på Sterlings pilotskole kvinder, mens det gælder for helt op til 20 procent af eleverne fra Sverige,” siger flyveskolechef Ole Therkildsen fra Sterling.



“Vi oplever, at de kvinder, der gennemfører, er meget seriøse og ambitiøse. Måske fordi det traditionelt har været en typisk mandeverden. Pigerne er mindst ligeså dygtige som mændene.”



Han indrømmer dig, at frafaldet undervejs i uddannelse er større på kvindesiden. Når de imidlertid først er igennem, er de topkvalificerede.



Blandt Sterlings piloter er Kathrine Elmer, som har modtaget Danske Flyjournalisters Ellehammer-pris for tre år siden ,bl. a. for sin uddannelse, ihærdighed og for at have fløjet ambulancepilot i Afghanistan under krigen, indtil hun kunne blive trafikpilot. Først i Cimber Air, nu i Sterling.



Udviklingen bekræftes fra Statens Luftfartsvæsen, hvor kommunikationschef Thorbjørn Ancker oplyser, at der i år 2.000 kun var seks kvinder, der fik certifikat, mens der i år allerede er 13 piger, der er nået i mål.



Udviklingen går stik modsat i kabinen. Her er der hos Sterling de seneste år kommet fem procent flere mænd end tidligere.



Sagt på en anden måde i Take Offs version : Kvinderne overtager styrepinden i cockpittet, mens mændene serverer.



Foto, Katrine Elmer, prismodtager, pilot i Sterling




Skrevet af