d’Angleterre i klemme

I lighed med flertallet af de islandske investorer i Danmark, der har tabt pusten, kan ejerne af hotelkæden udmærket blive de næste, skriver Berlingske ifølge business.dk.

 

Et meget forsinket regnskab fra det svenske holdingselskab, der ejer hotel-gruppen, har bogført gruppens goodwill med 418 millioner kroner, hvilket af eksperter betegnes som fiktion, men hvis det gælder, så er selskabets egenkapital negativ med 200 millioner svenske kroner.

 

Mægler for internationale hotelkæder og tidligere direktør for d’Angleterre, Ole Andersen, siger, at en fair pris ved salget for halvandet år siden var 590 mio. kr. og et tillæg for goodwill medførte en samlet pris på 750 mio. kr. Han understreger, at bygningerne i dag i hvert fald ikke er mere værd og at der ikke længere er noget, der hedder goodwill.

 

Beregninger fra Berlingske Research viser, at driften af gruppen kun forslår til at betale renter af et koncerninternt lån på godt 318 mio. kr. Der er intet til afdrag og slet ikke til et overskud, hvis driften fortsætter som de seneste fem år.

 

Den danske forretning NP Hotels Holding, med hotellerne d’Angleterre, Kong Frederik og Front, samt restaurant Copenhagen Corner, havde i 2007 et driftresultat på 11,5 mio. kr. og et forståeligt regnskab. Men for det svenske holding-selskab er det er en helt anden historie. Det blev først færdigt i november 2008 med revisoranmærkninger og bøder fra selskabsstyrelsen i Sverige. Regnskabet er uoverskueligt og mangler noter og der er ingen oplysning om prisen for hotel-gruppen, der blev købt i 2007.

 

Det reelle ejerskab ligger i Island, hvor der ikke er offentliggjort regnskaber siden registreringsåret 2004. Det er kendt, at lånene til hotelkøbet kommer fra Landsbanki, der er under afvikling, og det har fået en række potentielle købere til hotelkæden frem, selv om både d’Angleterre og Kong Frederik kræver store investeringer for at holde niveauet.

 

Skrevet af Flemming Juul