Arctic Umiaq Line, der ejes af det grønlandske selvstyre, og Hurtigruten Norway i partnerskab der skal ”udvikle det mest bæredygtige og unikke turismeprodukt i Grønland.”
Baggrunden for det nye samarbejde mellem Arctic Umiaq Line og Hurtigruten Norway er blandt andet de kommende atlantlufthavne, der åbner i Grønland de kommende år, skriver partnerne i en pressemeddelelse.
Begge selskaber skal i det nye partnerskab videreudvikle Arctic Umiaq Line’s produkt til det internationale marked og fremme bæredygtig turisme i Grønland.
Partnerskabsaftalen mellem Arctic Umiaq Line og Hurtigruten Norway markerer starten på et nyt kapitel for begge selskaber, der rummer et potentiale for udvidet samarbejde i fremtiden. Yderligere detaljer om samarbejdets indhold vil blive offentliggjort i udgangen af august, oplyses det.
Arctic Umiaq Lines direktør, Jens-Jakob Sandgreen, siger i pressemeddelelsen: ”Kystsamfundet i Grønland står overfor en historisk ændring med de nye lufthavne, som direkte vil forbinde os til den globale infrastruktur. Ændringen bringer muligheder, men også seriøse udfordringer. Med under 60.000 indbyggere, primært fordelt over en 3.000 kilometer lang vestkyst, har vi et følsomt samfund, der har brug for en påpasselig bæredygtig tilgang til turisme og erhverv.
Dette partnerskab vil åbne op for nye og fjerne destinationer for lokalbefolkningen og turisterne, bygge videre på en strategi for bæredygtig turisme og forny velfærdsmulighederne for Grønland, samtidigt med at det forbliver tro mod kerneformålet om at være et pålideligt alternativ til lokal passagertransport,” siger direktøren.
Turisme bør være en kraft for det gode
Hedda Felin, Hurtigruten Norways direktør, siger i pressemeddelelsen: ”Vores samarbejde med Arctic Umiaq Line er en mulighed for Hurtigruten Norway og en chance for at fremme vores fælles holdning om, at rejser og turisme bør være en kraft for det gode. Ved at kombinere vores erfaring med Arctic Umiaq Line’s unikke udvalg, sigter vi mod at udvikle det mest bæredygtige og unikke turismeprodukt i Grønland.”
Arctic Umiaq Line, med rødder tilbage til 1774, har været en nødvendig linje for Grønlands vestkyst med at transportere passagerer og gods, i de seneste år mellem Narsaq i syd og Ilulissat i nord.
Hurtigruten Norway, hvis historie går 130 år tilbage, forbinder lokale samfund langs Norges kyst, leveret mad og drikke til lokale passagerer, fragt og turister mellem Bergen i syd og Kirkenes i nord, oplyses det.
Relaterede artikler:
Visit Greenland: 2022 blev rekordår for turisme