En del af det danske herrelandshold. (Foto: Herrelandsholdet | Facebook.com | PR)

Advarer: Vær opmærksom ved køb af billetter til EM

Interessen for næste års EM-kampe kan blive udnyttet. Derfor har Forbruger Europa samlet en række råd til fodboldfans således, at de undgår at betale overpris eller blive svindlet.

I løbet af sommeren næste år er der lagt op til fodboldfest, når der afvikles EM i fodbold i Tyskland.

Danmark spiller den første EM-kamp i gruppespillet mod Slovenien den 16. juni i Stuttgart, hvorefter landsholdet møder England den 20. juni i Frankfurt, inden Serbien venter som sidste modstander i gruppe c. Denne kamp spilles den 25. juni i München.

Det ventes, at en del danskere vil være interesseret i at opleve kampene i levende liv. Tysk Turist Information i Danmark har tidligere anslået over for Standby.dk, at man regner med 60.000 ekstra danske ankomster til Tyskland med 400.000 overnatninger til følge under slutrunden.

Der er dog visse aspekter, som man bør være opmærksom på. Det forklarer Forbruger Europa, der er en del af et netværk af lignende organisationer på tværs af Europa, som er etableret af Europa-Kommissionen. Den danske afdeling er en del af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Har flere råd til fodboldturister
Først og fremmest så anbefaler Forbruger Europa, at fodboldfans kun køber billetter gennem officielle kanaler som UEFA’s hjemmeside eller gennem DBU, da der er risiko at man bliver udsat for svindel eller ender med at betale overpris, hvis man køber gennem tredjepartsplatforme.

Derudover bør man være opmærksom på såkaldt phishing, som er et begreb, der benyttes om en form for internetsvindel. For at undgå at blive offer for dette, anbefales det, at man altid tjekker en given afsenders adresse og ægtheden i links i e-mails, der hævder at være fra UEFA.

Fodboldentusiaster, der skal handle EM-billetter, bør desuden kun betale for dem ved hjælp af godkendte betalingssystemer således, at man eksempelvis undgår bankoverførsler. Hvis noget skulle gå galt, kan det være svært at få hjælp, såfremt man selv har overført penge.

Med henblik på at undgå svindel anbefaler Forbruger Europa desuden, at man benytter den ’ticket resale platform’, som UEFA har offentliggjort, at organisationen vil lancere i løbet af foråret 2024. Her kan billetkøbere, som bliver forhindret i at deltage i slutrunden, sælge deres billetter. Billetterne kan dog kun afhændes til den oprindelige værdi, og dermed risikerer købere ikke at betale for meget

Anbefaler samlede billetter og rabatkort
Forbruger Europa opfordrer desuden til, at man hurtigst muligt får planlagt og reserveret transport og indkvartering, da der ventes at blive rift om tog, fly og hoteller under slutrunden.

I Tyskland er det muligt at reservere højhastighedstog (ICE) op til 180 dage i forvejen, mens flybilletter normalt er tilgængelige seks til 12 måneder inden afrejsedagen. Organisationen fremhæver desuden, at busser generelt er den mest budgetvenlige måde at krydse større afstande i Tyskland på.

Yderligere rådes EM-gæster til at købe samlede billetter. Det kan eksempelvis være den såkaldte ’Deutschland-Ticket’, der koster omkring 365 kroner og gør det muligt at rejse til flere steder landet i løbet af en måned. Den dækker dog ikke langdistancetog

Hvis man rejser med Deutsche Bahn er det desuden muligt at investere i et ’Trial BahnCard 25’, der er kort, som giver 25 procent rabat på alle billetter på andenklasse i tre måneder, forklarer Forbruger Europa.


Relaterede artikler:

Tyskland forventer 60.000 danskere til EM-slutrunde

Fodboldstjernes hjemby er blevet turistattraktion

Madrid åbner unikt fodboldmuseum