Den jyske vestkyst, Lolland-Falster, Nordvestsjælland og Grønland dyster om at danne rammen om nyt Anders And-eventyr i Danmark. Den bedste idé bliver til historie, som udkommer næste efterår.
Det bliver sjette gang, at Anders And skal på tur ud i Danmark i serien Jagten på Danmarks skjulte skatte – et årligt tilbagevendende indslag i Anders And-bladet.
Den jyske vestkyst, Lolland-Falster, Nordvestsjælland og Grønland er udvalgt som kandidater til den næste historie i sagaen – den udkommer dog først i efteråret 2023.
Senest gik rundturen i til Midtjylland, hvor Anders And og onkel Joakim var på jagt efter Erik Klippings skat, og tidligere er ænderne trådt i H.C. Andersens fynske fodspor, ligesom de har udforsket Vendsyssel, Sønderjylland og Trekantområdet.
Det helt særlige ved serien er, at læserne indsender idéer til Anders And-bladets redaktion – og den bedste idé vil så danne udgangspunkt for historien, der bringes i bladet. Redaktionen har denne gang udvalgt fire landsdele, som nu dyster om at danne rammen omkring det næste danske eventyr. Forslag modtages frem til 9. januar.
De fire udvalgte landsdele er:
I sin gennemgang af de fire udvalgte områder står der om Den jyske vestkyst: Den jyske vestkyst gemmer på nogle af de smukkeste steder i Danmark med en enestående natur og et ditto dyreliv. Skal Anders dyppe fødderne i Vadehavet, tage på fiskeriauktion i Esbjerg eller dase på stranden i Hvide Sande?
Lolland-Falster: De skønne sydhavsøer har tidligere været nominerede, og det smukke landskab med de mange spændende steder indbyder til store eventyr. Bliver det mon Knuthenborg, Middelaldercentret, Krokodille Zoo eller nogle af de smukke herregårde og slotte, som får besøg af ænderne i 2023?
Nordvestsjælland: Området omkring det vestlige Sjælland gemmer på en masse eventyr, og uanset om Anders And og familien skal studere astronomi i Brorfelde, gå hele vejen op i Røsnæs fyr eller nyde naturen i Odsherred Geopark.
Grønland: For første gang nogensinde er Grønland fra det danske rigsfællesskab udvalgt som mulig modtager af et besøg fra ænderne. Skal familien And køre i hundeslæde, se nordlys og få deres livs sneboldkamp, når turen (måske) går til Grønland? lyder det fra redaktionen af Anders And-bladet.
Anders And-bladets redaktør, Svend Skytte, siger i pressemeddelelsen: ”Nu er det er sjette gang, vi åbner for eventyrlige forslag fra vores mange læsere, så har vi en ret god fornemmelse af, hvad der venter os: En helt masse forrygende, underholdende og tit også dybt opfindsomme idéer. Det er en fantastisk måde at høre fra læserne på.”
I Danmark siden 1949
På grund af papirmangel efter Anden Verdenskrig udkom det første Anders And-blad i Danmark først i 1949 – i 103.000 eksemplarer, til en pris af 75 øre for de 36 sider, udgivet i Danmark af Gutenberghus. I dag hedder forlaget Egmont Publishing. Og prisen er nu 39,95 kroner.
Gutenberghus udgav oprindeligt kun Anders And én gang om måneden, men fra 1956 begyndte bladet at udkomme hver anden uge, og i 1959 blev det til et ugeblad.
Anders And-bladets primære målgruppe er børn mellem 6-12 år og deres forældre; der bruges i snit 22-32 minutter på bladet, det læses i gennemsnit tre gange og 90 procent af køberne gemmer det, oplyser Egmont Publishing.
Relaterede artikler:
Anders And jagter kongeskat i Midtjylland