Ansatte på Restaurant Ulo. (Foto: Hotel Arctic | PR)

Kendt hotel etablerer restaurant for at højne niveauet

Der er blandt andet hval og sæl samt cocktails med isterninger af indlandsis på menuen hos en ny restaurant, der netop har slået dørene op på verdens nordligst beliggende firstjernede hotel.

De senere år har flere turister end tidligere slået vejen forbi Grønlands tredjestørste by Ilulissat. Håbet er, at antallet af besøgende vil blive øget yderligere i fremtiden, da en ny atlantlufthavn efter flere forsinkelser åbner i destinationen ved Diskobugten henimod slutningen af 2026.

Udover naturoplevelser og flere museer, hvoraf det ene er beliggende i den præstebolig, der dannede ramme om den kendte polarforsker og grønlandsfarer Knud Rasmussens opvækst, huser byen også Hotel Arctic, der bryster sig af at være verdens nordligst beliggende firstjernede hotel.

Det er ejet af flyselskabet Air Greenland, har en kapacitet på 90 værelser samt faciliteter der gør det muligt at afvikle møder eller konferencer med op mod 120 deltagere. I tillæg hertil har Hotel Arctic også netop etableret en gourmetrestaurant.

Ønsker at knytte fortid og nutid sammen
Ulo er det grønlandske ord for en kniv, der benyttes af kvinderne i inuitkulturen til flænsning af byttedyr, skindskrabning og skindsyning. Det er derudover også navnet på den nye restaurant på hotellet i Ilulissat.

Meningen er, at man på Restaurant Ulo vil flette fortidens traditioner sammen med moderne kulinariske teknikker i dét, der beskrives som en hyldest til lokalsamfundet, som – hvis missionen lykkes – skal bidrage til at give gæsterne en forståelse for det land, de opholder sig i.

“Med tilføjelsen af Restaurant Ulo højner vi ikke kun vores eget niveau, men vi styrker også Ilulissats gastronomiske scene,” fortæller Morten Nielsen, der er direktør for Hotel Arctic.

Omgivelser afspejles i menukort
Hvis gæsterne bestiller en drink fra restaurantens cocktailbar, vil det grønlandske særkende komme til udtryk ved, at den blive serveret med isterninger, der er lavet af indlandsis, men det vil også have indflydelse på de ingredienser, der benyttes i madlavningen.

”Vores helt store fokus er at bruge lokale råvarer som hval, sæl, fjerkræ, fisk og vilde urter. Vi bruger stort set kun det, der er tilgængeligt for os i løbet af året Vi bruger blandt andet også bifangster fra fiskeriet,” siger hoteldirektøren.

”Det er vores måde at støtte det lokale samfund og sikre friske og autentiske smagsoplevelser.”


Relaterede artikler:

Koncernchef: Grønlands hoteller er blevet for dyre

Flyselskab vil have flere hoteller

Berømt grønlandsk hotel får ny direktør