Den rekordhøje fritidstrafik over Øresundsbron fra sommermånederne fortsætter ind i efteråret. Trafikken over broen slog flere rekorder i sommer, hvor juli blev travleste måned i broens historie.
”Flere faktorer kan være årsag til den rekordstore fritids- og ferietrafik over Øresundsbron i sommer, men kronekursen og en øget interesse for ferier i nærområdet er blandt de nærliggende forklaringer,” siger Berit Vestergaard, salgs- og marketingdirektør på Øresundsbron, i en pressemeddelelse.
Vi kan dog også se på trafiktallene for tredje kvartal i år, at det ikke kun er i feriemånederne, hvor der er markant større appetit efter at køre over Øresundsbron. Fritidstrafikken med rabataftale i september ligger 14 procent højere end samme måned sidste år, tilføjer Berit Vestergaard.
Samlet lå fritidstrafikken med rabataftalen ØresundGo i 3. kvartal i år cirka 11 procent højere end samme tid sidste år – og det er primært danske fritidskunder, der holder fritidstrafikken på det høje niveau, oplyses det.
Den danske fritidstrafik over Øresundsbron lå i perioden 25 procent højere end året før, mens der var et lille fald på to procent i den svenske fritidstrafik mod Danmark i tredje kvartal i år.
Færre lastbiler
Tredje kvartals rekordhøje fritidstrafik omfattede ikke også lastbilstrafikken – den har siden andet kvartal i år været faldende. I tredje kvartal i år faldt antallet af lastbiler cirka fem procent i forhold til samme periode året før, noterer Øresundsbroen.
”Faldet som vi ser nu, sker efter en længere periode, hvor trafikken med lastbiler på Øresundsbron har ligget på et relativt højt niveau, til trods for, at både Covid-19 krisen og energikrisen har udfordret markedet,” siger Berit Vestergaard.
Forklaringen kan delvist også være, at ForSea, færgeruten mellem Helsingør og Helsingborg, der fremover skal hedde Øresundslinjen, har tiltrukket flere lastbiler. På færgen kan chaufførerne holde en lille pause.
Pendlertrafikken holder niveauet – svag svensk kronekurs
Øresundsbrons pendlere har kørt en smule mere til og fra arbejde i juli, august og september i år, end de gjorde året før. Stigningen er dog kun to procent i tredje kvartal af i år for bilister med en såkaldt ØresundPendler-aftale.
Den svenske krone er hårdt ramt. Lige nu kan man veksle til en svensk krone for kun 64 danske øre.
Dermed er den på det laveste niveau nogensinde målt over for den danske krone, og måske er det netop det, der har fået flere købelystne danskere til at tage turen over Øresundsbroen, skriver Berlingske.
Pressemeddelelser og trafiktal fra Øresundsbroen kan ses via dette link.
Relaterede artikler:
Færgerute til Sverige skifter navn til Øresundslinjen