Rejsejournalister vurderer fremtiden

Det er udfordringer for danske freelance rejsejournalister – der bliver færre print-medier og de resterende har ofte færre penge til at købe artikler.

For at se disse og andre problemer i øjnene indbyder foreningen Danske Rejsejournalister til gratis seminar 1. november. Det sker i Christianshavns Beboerhus i København.

Udgangspunktet for rejsejournalisternes seminar er den situation, mange rejsejournalister befinder sig i, hvor selv om stadig flere forbrugere rejser mere og mere, så er medierne pressede og mange har færre midler til at købe rejseartikler.

Der bliver for eksempel færre printmedier, færre fastansatte rejsejournalister i det danske medielandskab, færre penge til at købe freelance-artikler for – og samtidig flere freelancere om buddet med at få afsat rejseartikler.

Samtidig vokser nye medier frem – der bliver løbende flere online portaler, blogs og Instagram-sider. Der er nye måder at lave rejsejournalistik på, men virker den svær – eller endda poppet/useriøs for mange mere klassiske rejsejournalister, hedder det i indbydelsen, der også er sendt til medlemmerne af Danske Flyvejournalisters Klub.

Klassisk rejsejournalistik på nye platforme

Det primære formål med seminaret er at kaste lys på den nye svære situation og se på, hvordan man kan transformere den klassiske rejsejournalistik til nye platforme.

På seminaret vil kolleger, som har udviklet nye eller supplerende måder at være rejsejournalist på, præsentere overvejelser, herunder succeser og faldgruber. Ikke at det er nemt, men der er innovation at spore, og det kan man lade sig inspirere af, lyder det fra Danske Rejsejournalister.

Seminaret har et branchepanel, der har skabt innovation i faget. Flere af dem vil holde oplæg.

Seminaret har også debat om udfordringer og muligheder – her er formand for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen, ordstyrer.

Der bliver indlæg fra et panel bestående af Tina Krongaard, rejseredaktør på Politiken, Karen Østerby, pressechef for Icelandair i Danmark, Karen Seneca, medejer af hjemmesiden Rejseblokken.dk og Vagn Molnit, initiativtager til hjemmesiden Ferieblogger.dk

Tilmelding til seminaret er senest den 25. oktober.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.