Stena Line åbner den 1. februar en ny færgerute mellem Grenå og Halmstad som erstatning for Varberg-ruten, der til gengæld må lukke.
Fredag den 31. januar 2020 sejler Stena Line for sidste gang mellem Grenå og Varberg. Kommunen i den svenske by opsagde i 2017 aftalen om færgelejet, og rederiet bliver derfor nødt til at flytte omkring 60 kilometer længere sydpå.
Den 1. februar flytter Stena Line derfor ruten til Halmstad, og her kan de omkring 150.000 årlige passagerer og 38.000 godsenheder stadig benytte den velkendte Stena Nautica til overfarten på den lidt mere end fire timer lange færgerute.
Stena Line har i dag startet billetsalget, så det vil være muligt at sikre sig en billet på en af de første sejladser på den nye Kattegat-rute.
”Nu kan vores gæster begynde at købe billetter til den nye rute, og det er med til at markere, at ruten snart bliver en realitet. Vi ser frem til at skabe uforglemmelige rejseoplevelser i mange år fremover,” siger Stena Lines rutechef Tony Michaelsen.
Den 1. og 2. februar er selve åbningsweekenden, og i den forbindelse vil en helt nybygget terminal i Halmstad skulle tages i brug. En bæredygtig terminal med solceller og grøn elektricitet.
Nyrenoveret færge
Stena Nautica er en færge af typen RoPax, der blev bygget i 1986 som Niels Klim, der sammen med Peder Paars betjente DSB-færgeruten mellem Aarhus og Kalundborg frem til 1991.
Færgen, der har plads til 2.000 passagerer og 330 biler, er indrettet med butikker, biograf og et stort legerum til børnene. Færgen vil forud for ruteåbningen blive frisket op med renovering af restauranter og barer. Herudover etableres der et nyt hundehjørne, så de firebenede færgegæster også kommer til at mærke en forbedring.
Aarhus skal levere passagerer
Stena Line ønsker at Aarhus får en fremtrædende rolle i forbindelse med den nye færgerute og har et ønske om at forbinde Kattegatregionen i en treenighed med de tre byer Aarhus, Grenå og Halmstad. Idag er det således muligt at køre med bus eller letbane fra Aarhus til Grenå og derfra med færgen videre til Halmstad.
”Den nye færgerute åbner store muligheder for at udvikle turistsektoren og turismen på både dansk og svensk side, men også for udveksling inden for erhverv, sport og kultur. Det er glædeligt at se, hvor begejstrede kommunerne på begge sider er – det så vi ikke mindst gennem den Kattegatalliance, der blev underskrevet i oktober,” siger Tony Michaelsen.
Relaterede artikler: