Fredagsklummen – Stjerneskud på luksushotel

Af Ejvind Olesen



RESTAURANTDRIFT ER et problem på de fleste hoteller verden over. Hvad man tjener på værelserne, kan ofte sættes til på maden. Sådan har det været i mange år, uanset om det var et turisthotel eller et i luksusklassen. Og værst i storbyerne.



Det er grunden til de mange udliciteringer af restaurantdrift, som ses i denne tid. Der er hotelkæder, der lægger vægt på at slippe af med denne udgiftskrævende aktivitet hurtigst muligt. Undtagelsen er de små familiehoteller, hvor far og mor selv ordner både køkken og værelser. Oftest i provinsbyer og i deciderede ferieområder.



Problemet fik nyt næring i denne uge, da indehaveren af Hotel d`Angleterre i København, Henning Remmen, røg uklar med sin stjernekok, sin restaurantchef og det meste af køkkenpersonalet. Om et så banalt spørgsmål, som “om der også skal serveres stjerneskud, pariserbøf og clubsandwich på et luksushotel.”



NU ER Henning Remmen ikke just typen, der lader sig diktere noget som helst af folk, han har i sit brød. Er de uenige, er det Remmens ord, der gælder. Sådan var det, da han var kaptajn på DC 9èren fra SAS fra Aalborg til København, og sådan er det i dag på Angleterre, Sophie Amalia, Kong Frederik og Copenhagen Corner.



Det fik stjernekok Rasmus Kofoed at føle, og han blev fulgt af flere kokke, som Remmen nu beskylder for decideret tyveri af madvarer, samt dagen efter af restaurantchef Michael Lehn, som ifølge oplysninger til B.T. kun tog imod jobbet for at være på en ny gourmetrestaurant i København.



DER ER altså gang i svingdøren igen på Angleterre, som der har været så ofte op gennem årene fra direktører og nedefter. Familien Remmen har investeret meget store beløb i de gamle bygninger, og blandt udskiftet pilrådne installationer, flyttet køkkenet, indrettet fittnescenter i underetagen, og nu på det sidste fjernet hele udbygningen mod Kgs. Nytorv og indrettet gourmetrestaurant. Men, sandheden i ære har der også været en kraftig udskiftning af en stor del af personalet.



Millionerne er fosset ud, og i hvilken udstrækning de er kommer ind igen, er svært at sige. Umiddelbart er det næppe nogen god ide at indrette en gourmet restaurant i et hotel med mindre, der er tale om en lille enhed, gerne udliciteret til andre, som det for eksempel sker på Radisson Scandinavian Hotel i København.



HOTELGÆSTER er uhyre sjældent indstillet på at spise gourmetmad på et hotel. De vil i bogstaveligste forstand have stjerneskud eller en klubsandwich – og på hovedet i seng.



Det er jo ikke uden grund, at den såkaldte coffe- shop er den største på et amerikansk hotel. Derfor var det nok en fejldisposition fra starten at hyre Rasmus Kofoed og hans stab, som åbenbart, ifølge Henning Remmen, er for fine til at lave den mad, kunderne gerne vil have.



Som Henning Remmen siger til Ritzau: “Kofoed ville udelukkende lave mad til byens skrivende gourmet`er- madanmelderne – hvilket ikke er Angleterres målsætning.”



Hvad mener du? Skal en stjernekok på et fem stjernet hotel kunne nægte at lave mere almindelig mad, som for eksempel stjerneskud ?



Se, i ugens quick poll her på siden.

Skrevet af