Kostbar fejl af topadvokat

Cimber-SterlingTorsdag i sidste uge var ingen god dag for advokat Peter Carlstedt Nørtved og hans arbejdsgiver, det prestigefyldte advokatfirma Gorrissen Federspiel.

Lige inden vinterferien besluttede Højesteret nemlig, at en række danske og udenlandske flyfirmaer ikke får lov til at anke en landsretsdom. Årsag er, at Peter Carlstedt Nørtved havde indleveret anken til Højesteret én dag for sent, skriver business.dk.

Sidste sommer vandt konkursboet efter Cimber Sterling en sag i Vestre Landsret. Det drejede sig om hvem, der ejede nogle leasede flymotorer, som sad i Cimber Sterlings fly, da selskabet gik konkurs i 2012. De pågældende syv motorer har en værdi på ca. 40 millioner kroner.

Leasingselskaberne mente, at motorerne tilhørte dem, mens konkursboet mente, at motorerne tilhørte konkursboet. Landsrettens dom gik leasingselskaberne imod.

I november 2015 gav Procesbevillingsnævnet så leasingselskaberne lov til at anke dommen til Højesteret. Men så gik det galt for advokat Peter Carlstedt Nørtved og Gorrissen Federspiel. En anke til Højesteret skal indleveres senest fire uger efter, at Procesbevillingsnævnet har givet tilladelse til anken. Men en ekspeditionsfejl betød, at anken landede hos Højesteret én dag for sent.

Højesteret kan tillade en anke, selv om ankefristen er overskredet. Men Højesteret fandt ikke, at der forelå særlige omstændigheder, og derfor tillod retten ikke anken.

Det er leasingselskaberne, herunder Nordic Aviation Capital i Billund, bestemt ikke glade for. De har forklaret Højesteret, at sagen har betydning for dansk luftfart, fordi flyselskaber i fremtiden får meget vanskeligt ved at leje flymotorer til erstatning for motorer, der skal til reparation. Det skyldes, at udlejerne af flymotorer nu risikerer at fortabe ejendomsretten til deres motorer, hvis lejeren går konkurs, som Cimber Sterling.

Billund-selskabet Nordic Aviation Capital (NAC) står til at miste et tocifret millionbeløb.

Gorrissen Federspiels managing partner Tomas Haagen: ”Vi har over for klienterne påtaget os ansvaret for fejlen, og sagen er anmeldt til vores forsikringsselskab”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.