Gourmetrestauranter åbner billigere filialer

uformelDer er gået mode i, at gourmetverdenen knopskyder filialer med lavere priser men samme madkvalitet. Til gengæld skæres der ned på servicen i de nye filialer.

Restaurant AOC i Molktes Palæ i København, har åbnet No. 2, som leverer anmelderrost mad til spiselige priser og Formel B har åbnet Uformel i Studiestræde i København, hvor servicen er skrællet ned, skriver epn.dk.

Thai-gourmetrestauranten Kiin Kiin har både takeaway og en filial i Bangkok, mens restaurant Relæ har vin- og madbaren Manfreds som supplement.

Ifølge Martin Saxtorph fra PwC, skyldes det fordele i stordrift: ”Vi har set en tendens, hvor de succesfulde restauratører etablerer flere restauranter. Det sker også blandt gastronomirestauranterne, og flere af restauratørerne udvider med vinsalg, takeaway, catering og andre gourmet-produkter”.

Stordrift giver bedre indkøbspriser, administrative omkostninger fordeles og så giver det mulighed for at optimere personaleressourcerne.

Man finder også rigmænd, der har en gourmetrestaurant som con amore-projekt. Det er bl.a. Fleggaard-familien, der står bag Fakkelgaarden nær den tyske grænse. At overskud ikke er det primære ses af, at hotelrestauranten i flere år har tabt pænt store summer. Rigmanden Flemming Skouboe har investeret i Henne Kirkeby Kro og hyret stjernekokken Paul Cunningham til at servicere gourmetgæster.

Claus Meyer er Danmarks ukronede konge af gastronomi-iværksætteri. Han er med i Noma, jazzklubben Standard med tre restauranter, Restaurant Radio og Hotel Saxkjøbing for blot at nævne nogle få.